Breaking news

Ce faci atunci când nu mai poți salva dinții? Proteze fixe sau implant dentar?

Când ai nevoie de un tratament care să îți refacă dantura și care să te ajute să poți zâmbi fără teamă și complexe, trebuie să știi ca poți apela la implanturi și proteze dentare, deoarece aceste opțiuni vor permite ca dinții să își recapete estetica și funcționalitatea.

Implanturilor dentare

Este important sa intelegem anatomia de baza a unei restaurari pe implant. Restaurarile pe implanturi sunt compuse din trei componente principale.

  • Stalpul implantului (radacina sau implantul propriu zis) este fabricat din titan si reprezinta piesa care este implantata in osul maxilarului. Odata ce a fost plasat in osul maxilarului, stalpul implantului va fuziona cu osul inconjurator intr-un proces numit osteointegrare. Dupa ce stalpul implantului s-a integrat, acesta va putea functiona la fel ca o radacina dentara naturala.Pe interiorul stalpului implantului se gaseste o zona goala proiectata pentru o piesa de bont.
  • Bontul este un stalp metalic care se insurubeaza in stalpul implantului si se extinde deasupra liniei gingiei.
  • Componenta finala a unui implant dentar este coroana dentara care se fixeaza pe bont folosind un adeziv dentar sau un mic surub acoperit cu rasina compozita.De fapt, pe bont se poate fixa fie o coroana dentara (pentru inlocuirea unui singur dinte), fie o punte sau o proteza (daca este necesara inlocuirea mai multor dinti).

Ce proteză să alegi

În primul rând, este nevoie să mergi la un specialist – medic dentist, care te va examina. Există proteze detașabile și fixe, dar care este soluția potrivită pentru tine? Cele din urmă pot fi complete (înlocuiesc toți dinții unui maxilar) sau parțiale (înlocuiesc mai mulți dinți, dar rămân unii dinți care susțin proteza).

Cele mobile trebuie îndepărtate după fiecare masă, astfel încât să poată fi curățate și păstrate în stare bună. Protezele fixe, cu toate acestea, nu trebuie îndepărtate, ci rămân în gură ca și cum ar fi dinți naturali. Acestea sunt susținute pe implanturi (dinții sunt înșurubați pe implanturi) sau pe dinții naturali (dinții noi sunt lipiți pe dinții pacientului, care au fost micșorați anterior în dimensiune).

Pentru a vedea care este alegerea potrivită pentru nevoile tale, trebuie să mergi la clinica stomatologica, în vederea stabilirii unui plan de tratament. Dacă locuiești în zona Brașovului, Clinica stomatologica FLORIDENT te poate ajuta să îți recapeți zâmbetul perfect. Serviciile oferite în cadrul clinicii sunt complexe, astfel ai la dispoziție o serie de experți, ce au propriile specializări (de exemplu ortodonție, implanturi, chirurgie dentară).

Proteză dentară fixă

Acest tip de proteză este foarte util și eficient, deoarece ajută pacientul să-și recupereze funcționalitatea completă a gurii și chiar îl fac să uite că o poartă.

După cum am menționat deja, proteza dentară fixă este cea mai confortabilă opțiune pentru pacient, deoarece atunci când este atașată la implant sau de dinte, acționează ca un dinte natural, nu se observă nimic diferit, dar medicul te poate sfătui cu privire la cea mai bună opțiune pentru tine.

>