Breaking news

Ce este vidanja?

loading...

Fiecare comunitate are o modalitate de a gestiona resturile menajere, astfel incat oamenii si animalele (in special mustele) sa nu intre in contact cu ele. Aceasta modalitate se numeste sistem de canalizare. Toate resturile menajere lichide de la toaleta, baie, spalatorie si chiuvete se aduna in tevi care le transporta intr-un rezervor septic. Pentru golirea rezervorului septic se foloseste o vidanja.

Insa vidanjele nu se folosesc numai pentru eliminarea resturilor menajere din rezervoarele septice. Santierele de constructii folosesc des vidanje pentru a muta cantitati mari de lichid in timp scurt, sau pentru saparea de fundatii cu dimensiuni exacte pentru constructii mari.

Fiecare dintre cele 2 situatii de mai sus necesita tipuri diferite de vidanje. Cele mai comune tipuri de vidanje se folosesc pentru curatarea sistemelor de canalizare si a tevilor de evacuare a apei stradale (care se pot infunda dupa ploi torentiale), extragerea resturilor menajere si curatarea  rezervoarelor septice. Pe scurt, sunt folosite pentru a gestiona materialele umede din localitati.

Alternativ, pentru materialele uscate, se folosesc vidanje industriale. Desi acestea pot fi folosite si pentru materialele umede din canalizari si conductele de scurgere, ele au fost proiectate pentru santierele de constructii, fabricile de produse chimice, instalatiile de productie, ferme si alte locatii industriale. Vidanja industriala este un tip mai versatil de vidanja.

Vidanja este un camion format din urmatoarele parti:

– cabina: de unde soferul controleaza functionalitatea vechiculului;

– pompa: este alimentata cu forta de la motor pentru a asigura aspiratia in vacuum;

– rezervorul primar: aici se aduna tot materialul aspirat dintr-un anumit loc. Acesta include un mecanism care impiedica substanta sa ajunga la pompa daca rezervorul sa umple prea mult

– rezervor secundar: este mai mic si protejeaza pompa in cazul in care mecanismul rezervorului primar usueaza;

– supapa de descarcare: locul prin care se goleste rezervorul de materialul colectat

– supapa de admisie: locul in care operatorul ataseaza furtunul pentru a incepe extractia.

Pompa furnizeaza energie de aspiratie in vid pentru a extrage materialele in rezervorul primar. Pe masura ce rezervorul se umple, exista un mecanism care opreste substantele sa ajunga la pompa, unde ar putea provoca daune mari. Dupa efectuarea lucrarii, se utilizeaza supapa de evacuare pentru eliminarea in siguranta a deseurilor care au fost extrase si transportate.

Daca ai nevoie de o vidanja pentru eliminarea deseurilor menajere sau comerciale, contacteaza echipa Gradinariu pentru consultanta si personalizarea ofertei. Pentru mai multe informatii despre tipurile de vidanje pe care le comercializeaza, viziteaza pagina solutiilor de salubrizare oferite de vidanje.

loading...