Breaking news

Ce este un implant dentar și când avem nevoie de el?

Atunci când avem o problemă dentară severă putem apela la un implant dentar care să înlocuiască absența unui dinte. Dispozitivul care va ține locul rădăcinii este realizat dintr-un material din titan și diferite aliaje care vor fi îmbrăcate în coroana definitivă. La această tehnică poate apela fiecare pacient, indiferent de vârstă sau de sex, care-și dorescă să aibă o dantură sănătoasă și estetică.

Este important să vizităm medicul dentist cât mai des, chiar și atunci când la prima vedere considerăm că nu avem nevoie de o intervenție de acest gen. La fel ca în majoritatea cazurilor, este mai eficient și mai puțin costisitor să evităm apariția unei complicații decât să tratăm deja o astfel de problemă.

Implantul dentar poate reprezenta o soluție pentru fiecare pacient care are o dantură cu probleme, dar sunt anumite criterii pe care trebuie să le respectăm până la a ajunge în acest punct. Dantura trebuie să fie oprită din creștere, iar persoanele care au o vârstă de peste 90 de ani pot întâmpina anumite probleme în vindecare și de multe ori se apelează la alte intervenții mai simple.

Cât durează intervenția de implantologie?

Mulți dintre pacienții care au nevoie de o astfel de intervenție au mai multe temeri. Durerea ar fi cea mai întâlnită dintre ele și este important de menționat că în cazul unui implant dentar vom simți doar un mic disconfort. Acest tip de interveție se efectuează doar sub efectul unei anestezii locale.

Putem estima întregul proces, ca perioadă de timp, de la 45 de minute până la câteva ore, în funcție de cât de complex este cazul pe care urmează să-l tratăm.

Sănătatea orală este un aspect pe care trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate și chiar dacă dorim să amânăm cât mai mult o astfel de intervenție, prin acest mod putem ajunge la complicații mai grave care vor fi mult mai complexe și costisitoare din punct de vedere financiar.

Un implant dentar efectuat in Militari sau in orice alta zona poate rezista până la 15 ani, în funcție de fiecare pacient în parte, iar dintele construit artificial va arăta în permanență sănătos și puternic. Aceste intervenții nu pot ține locul unei igiene orale și a unei alimentații corecte. Trebuie să ne frecventăm medicul dentist în mod periodic, dar și atunci când simțim anumite schimbări în ceea ce privește dantura noastră.

Dacă aveți nevoie de o astfel de intervenție, este important să vă alegeți cu grijă medicul stomatolog și să păstrăm o legătură cât mai strânsă cu acesta.

>