Breaking news

Ce este sindromul premenstrual și cum poate fi tratat? Află mai multe

Sindromul premenstrual (SPM) reprezintă o însumare de simptome deranjante care apar la 3 din 4 femei în zilele dinaintea menstruației. Aceste simptome pot varia – simptome ușoare, precum apetitul exagerat sau dispoziția proastă, dar și mai grave – dureri de cap, amețeli dureri musculare sau chiar anxietate și depresie.

Cum poate fi tratat SPM-ul?

Pentru multe femei, schimbarea stilului de viață poate reduce simptomele sindromului premenstrual. Dar, în funcție de gravitatea acestor simptome, unele femei pot avea nevoie de medicamente sau suplimente care să le ajute să lupte contra efectelor SPM.

Printre cele mai întâlnite medicamente și suplimente regăsim CBD-ul , substanțele antiinflamatoare și chiar antidepresivele. Să le luăm pe rând.

CBD-ul împotriva sindromului premenstrual

CBD-ul s-a dovedit a fi o substanță extraordinară ce poate ajuta femeile cu sindrom premenstrual. Majoritatea simptomelor negative ale SPM-ului sunt cauzate de inflamații și de dereglaje hormonale, ambele putând fi ameliorate cu ajutorul CBD. De asemenea, proprietățile analgezice ale acestei substanțe pot lupta împotriva crampelor dureroase și a durerilor musculare, atât de frecvente la femeile cu SPM.

Fiecare femeie este unică în felul ei și un tratament care dă roade într-un caz poate să nu aibă niciun efect în altul. Totuși, CBD-ul funcționează în mod total diferit față de medicamentele clasice, astfel încât din ce în ce mai multe femei apelează la acesta.

Te-am făcut curioasă? Află mai multe despre CBD!

Antiinflamatoarele și analgezicele

Antiinflamatoarele (printre cele mai cunoscute dintre ele regăsim ibuprofenul și aspirina) au ca scop reducerea inflamației – roșeață, dureri, umflături. Antiinflamatoarele se deosebesc de analgezice, acestea din urmă fiind administrate strict împotriva durerii. Ambele categorii de substanțe se utilizează în tratarea durerilor caracterizate de sindromul premenstrual. Totuși, acestea nu fac decât să amelioreze ușor eventualele neplăceri de natură dureroasă, nefiind luată în calcul și latura emoțională afectată de dereglaje hormonale.

Alte sfaturi împotriva sindromului premenstrual

  • Modificarea dietei poate avea un aport extraordinar în combaterea efectelor SPM. O dietă bogată în substanțe nutritive, fără excese și fără substanțe nocive precum alcoolul îți poate îmbunătăți considerabil nivelul de energie pe toată durata ciclului menstrual.

  • De asemenea, încorporarea exercițiilor fizice aerobice precum înotul, alergatul sau chiar plimbările ajută la ameliorarea simptomelor SPM.
  • În cazul în care nu poți opta pentru o dietă bogată în vitamine și minerale, suplimentele cu aceste substanțe te pot ajuta.
  • Dacă unul dintre simptomele SPM cu care te confrunți este oboseala, încearcă să mai adaugi una sau două ore de somn. Somnul este un remediu natural trecut cu vederea de foarte multă lume!
>