Breaking news

Ce este și cum se obține un credit ipotecar?

În momentul în care va doriți o casă așa cum ați visat, probabil ați căutat și detalii despre un credit ipotecar. Despre un credit de acest tip, putem spune că reprezintă de fapt un împrumut pentru cumpărarea, construcția sau renovarea unei locuințe, și se va garanta în mod obligatoriu cu acea locuință. În acest sens, să asigura obligația de plata a creditului ce va rezultă în urmă unui împrumut de acest tip. Persoanele ce aleg creditele de acest tip, au posibilitatea de a se bucură de anumite beneficii. Printre acestea putem aminti flexibilitatea, deoarece sunt acceptate o gama largă de venituri pentru aprobare. Dacă veți dori să optați pentru un credit ipotecar puteți avea venituri din salarii, diurne, pensii, dividente, activități independente, rente viagere, drepturi de proprietate intelectuală, sau venituri obținute în afară țării.

Totodată un credit ipotecar, se poate obține fără documente justificative, pentru sumele de până la 35000 de euro. Obținând un credit de acest tip, aveți ocazia de a moderniza, consolida, reabilita, extinde sau de a finaliza locuința, având la dispoziție o documentație simplificată. Această documentație simplificată se referă la faptul că va fi necesară o declarație pe proprie răspundere, iar pentru sumele suplimentare este necesară prezentarea unor documente justificative. Mai multe detalii în acest sens, veți obține de la banca cu care veți dori să colaborați în vederea obținerii unui credit ipotecar.

Printre beneficiile unui credit ipotecar, putem aminti și de chestiunile de protecție de care veți beneficia. Printre acestea putem vorbi despre asigurarea de viață care este recomandată, dar opțională, și de asemenea asigurarea de imobil. În funcție de banca, veți discuta detaliile acestor tipuri de asigurări. Prin accesarea lor, veți avea mereu la dispoziție siguranță necesară. În situația în care nu mai există posibilitatea de achitare a ratelor de credit, banca va încerca încheierea unei înțelegeri pentru recuperarea datoriilor înregistrate. Și în acest sens, veți obține mai multe informații de la banca de la care doriți să obțineți un credit ipotecar.

În cazul acestui credit ipotecar, există de asemenea anumite clauze obligatorii ale contractelor ipotecare. În acest sens, putem aminti de faptul că banca este obligată să prezinte clientului o oferta scrisă, în care vor fi trecute toate condițiile contractului. Va fi specificat în acest sens și termenul de valabilitate a acestuia, cu 10 zile înainte de semnare. Printre aceste clauze, putem spune că persoană ce va dori să obțină creditul va plăti toate costurile necesare întocmirii documentației de credit. Nu se poate condiționa acordarea creditului cu alte servicii bancare. În contract, vor trebui prevăzute și detaliile referitoare la executarea în caz de neplată. Odată ce veți avea în vedere toate aceste chestiuni referitoare la un credit ipotecar veți fi informat și veți lua deciziile potrivite.

 

>