Breaking news

Ce este propilen glicolul și ce în ce produse se găsește această substanță

Cu siguranță că ți s-a recomandat să citești eticheta înainte de cumpărarea unui produs. De multe ori, acest obicei nu face nimic altceva decât să te convingă dacă este cazul să achizitionezi acel produs sau nu. 

În acest articol vei descoperi câteva informații despre propilen glicolul, un ingredient de bază utilizat în industria cosmetică și nu numai.

Ce proprietăți are propilen glicolul și în ce produse se găsește!


  • Caracteristicile propilen glicolului – de ce este folosit în tratamentele cosmetice

Propilen glicolul este unul dintre ingredientele de baza folosite pentru fabricarea produselor cosmetice. Datorită proprietăților sale de a absoarbe umiditatea, această substanță lichidă sintetică se regăsește în produse precum cele de machiaj, deodorant, săpunuri, spumante de baie și chiar creme de față.

Dacă numele acestei substanțe te trimite cu gândul la chimicale și alte ingrediente cu grad ridicat de toxicitate, ei bine, propilen glicolul prezintă proprietăți benefice. Iată și alte utilizări și detalii despre acest ingredient non-toxic, folosit în majoritatea produselor de cosmetică și nu numai:

  •  Îndepărtarea petelor se face cu produse pe bază de propilen glicol.
  • Șervețelele umede, balsamul de păr și chiar produsele dedicate bebelușilor conțin acest ingredient numit propilen glicol.
  • Este interesant de subliniat că propilen glicolul este transformat de organism în acid lactic, care se declanșează de cele mai multe ori în timpul activităților sportive.
  • Cu ajutorul acestei substanțe, ingredientele active din cremele de corp reușesc să între în piele.

Așadar, propilen glicolul se regăsește în multe produse cosmetice și nu numai, iar folosirea pe termen lung a acestora nu a cauzat efecte adverse, potrivit specialistilor.

  • Propilen glicolul că substanță activă în produsele destinate fumătorilor

Industria țigărilor electronice s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani, oferind alternative celor care vor să renunțe la țigările clasice. Este important de subliniat faptul că fabricanții de lichid de țigară electronică au pus la dispoziția publicului informații complete despre acest produs, printre acestea, detalii despre propilen glicol. Rolul de solvent al acestui ingredient este acela de a dilua nicotina. 

Tot această substanță dezvoltă și rolul de catalizator pentru a putea combina diferite elemente (glicerina vegetală, de exemplu) care singure nu ar putea să facă acest lucru.

Așa cum ai descoperit mai sus în articol, toxicitatea propilen glicolului nu intră în discuție, nici măcar pentru aburii declanșați de țigara electronică, acest ingredient fiind lipsit de riscuri, dacă este utilizat în cantități optime.

  • Cât propilen glicol se găsește în produsele comercializate pe piață?

Fiind o substanță sintetică, deci realizată în laborator, propilen glicolul este recomandat și folosit în cantități minime pentru produsele puse la vânzare, fie că este vorba de cosmetice, fie de lichide speciale pentru țigările electronice.

Așadar, nu ar trebui să îți faci griji cu privire la cantitățile de propilen glicol din diverse produse, din contră. Lipsa acestui ingredient poate facilita expunerea în față toxinelor care pot penetra pielea.

În alte circumstanțe, folosirea acestui ingredient ca atare, în mod abuziv și în cantități mari poate produce diverse afecțiuni, adesea legate de suprafața pielii.

În concluzie, propilen glicolul se regăsește în multe produse dedicate tratamentelor cosmetice și nu numai. Pe lângă faptul că este important să citești etichetele cu informații despre ingredientele folosite, nu ar strica să îți faci o idee și despre anumite substanțe și proprietățile lor.

Sursă foro: Pixabay.com