Breaking news

Ce este frigiditatea si cum poate fi ea combatuta?

Ce este frigiditatea si cum poate fi ea combatuta

Frigiditatea este o scadere a libidoului, o lipsa totala de interes pentru sex. Excitarea nu apare nici macar in momentele sincere. Unii oameni experimenteaza senzatii dureroase, dupa sau in timpul actului sexual.Frigiditatea reala se manifesta ca o lipsa totala de interes pentru viata sexuala. Daca o fata este temporar in disconfort sau dezamagita de partenerul ei, asta nu inseamna ca este frigida.

 

Frecvent, frigiditatea la barbati isi ascunde manifestarea „imaginara” sub forma unor probleme psihologice. Ele apar in legatura cu stres, socuri, traume psihologice. Dupa ce le-ai lucrat cu un psiholog, problemele dispar.

 

De asemenea, frigiditatea la femei este uneori rezolvata dupa cateva conversatii cu un sexolog, dupa informarea adecvata in acest domeniu (poti sa gasesti informatii si pe acest site).

 

Cauzele frigiditatii la femei si barbati, conform unui site de specialitate

 

Cauzele aparitiei frigiditatii sunt impartite in 2 categorii: psihologice si fiziologice.

 

Motivele psihologice ale frigiditatii sunt urmatoarele:

  • stresul prelungit si oboseala;
  • abuzul sexual, chiar daca s-a intamplat cu multi ani in urma;
  • partenerul a inceput sa provoace emotii negative sau dezgust – in timpul certurilor, raman probleme, despartiri, rani psihice, care nu permit sa se intoarca din nou la persoana iubita;
  • frica de o sarcina neplanificata, daca frica este obsesiva, fata nu se poate relaxa;
  • in familiile in care cresc personalitati frigide nu se obisnuieste exprimarea emotiilor, sunt incurajate raceala si detasarea.

 

Motivele fiziologice ale frigiditatii sunt acestea:

  • organele genitale lezate provoaca leziuni ale nervilor;
  • dupa nastere, peretii vaginului sunt grav raniti, ceea ce este, de asemenea, un motiv comun pentru lipsa dorintei;
  • patologiile in dezvoltarea organelor sunt mai putin frecvente.

Urmareste un site de relatii intime si afla ponturi care te pot ajuta

Pentru a evita frigiditatea la barbati, este suficient ca acestia sa aiba monitorizata sanatatea psihica si fizica. La primele abateri, vizitati imediat un urolog, psiholog si sexolog. Ar trebui sa vorbesti cu partenerul tau despre viata ta intima, sa vorbesti despre preferintele tale, despre ce este neplacut, sa construiesti relatii de incredere. Nu te forta sa te culci cu un partener pentru ca „este necesar”. Acest lucru nu va aduce multumire nimanui si va provoca respingerea completa atat a partenerului, cat si a sexului.

 

Optiunile de tratament pentru femeile frigide vor depinde de cauza de baza. Daca frigiditatea se datoreaza unei cauze fizice, cum ar fi dezechilibre hormonale, afectiuni medicale sau medicamente, tratarea problemei de baza poate imbunatati functia sexuala. Daca frigiditatea se datoreaza unor cauze psihologice, cum ar fi traume anterioare sau relatie, consilierea sau terapia pot fi de ajutor.

 

Obtinerea unui tratament, dupa o discutie cu un medic sau terapeut, iti poate imbunatati calitatea vietii si te poate ajuta sa te bucuri de o viata sexuala sanatoasa si implinita.

>