Breaking news

Ce este D-manoza si ce beneficii are

D-manoza este un zahar simplu care se gaseste in mod natural in anumite plante. D-manoza exista in doua forme, alfa si beta. Forma alfa este destul de dulce, in timp ce forma beta este amara. Metodele naturale de fabricare a D-manozei au ca rezultat un amestec al acestor doua forme: un produs usor dulce, cu un gust usor amarui.

 

Desi cantitati mici de D-manoza sunt metabolizate de corpul uman, cea mai mare parte a acesteia este excretata rapid in urina. Cercetarile efectuate pana in prezent au demonstrat ca in vezica, D-manoza poate lega substante straine nedorite, inclusiv E. Coli, care sunt cea mai frecventa cauza a infectiilor urinare, impiedicandu-le sa se lipeasca de peretii vezicii urinare. D-manoza ajuta la mentinerea suprafetelor mucoase sanatoase din vezica si promoveaza eliminarea normala. Prin urmare, multi oameni au folosit D-manoza pentru a trata infectiile tractului urinar si pentru a-si imbunatati sanatatea genito-urinara. D-manoza este o molecula de zahar simpla, gustoasa, usor dulce, strans legata de glucoza. Dar D-manoza nu este usor metabolizata de organism. Deoarece organismul foloseste urme de D-manoza, aceasta nu interfereaza cu reglarea zaharului din sange, ceea ce o face o alternativa la solutiile pline cu zahar, cum ar fi sucul de merisor, pentru tratarea infectiilor urinare. Diabeticii ar trebui sa continue sa-si monitorizeze nivelul zaharului din sange si sa urmareasca eventualele fluctuatii, deoarece fiecare persoana este diferita in modul in care reactioneaza.

 

Unde sa gasim D-manoza?

 

Aceasta molecula este prezenta in cantitati variate in mai multe surse de plante, asa cum am spus mai sus, inclusiv in merisoare, afine, mere, portocale sau piersici. Poate fi extrasa si din porumb. Se mai gaseste si in seva anumitor specii de arbori (mesteacan, zada etc.). In ziua de azi, este posibil sa se produca D-manoza prin oxidarea manitolului.

 

D-manoza este comercializata ca supliment alimentar. In managementul infectiilor urinare este indicat sa se asocieze si cu alte ingredinete, care datorita actiunilor lor diuretice va permit o crestere a excretiei urinare si o mai buna eliminare a bacteriilor.

 

Care sunt beneficiile D-manozei?

 

D-manoza este absorbita rapid si ajunge la organele periferice in aproximativ 30 de minute, inainte de a fi excretata prin sistemul urinar. Nu poate fi transformat in glicogen si, prin urmare, nu este stocat de organism.

 

Cistita (sau infectia tractului urinar) este o problema foarte frecventa la femei si fete tinere, in principal. Unii vor avea chiar mai multe episoade in viata lor, ceea ce se numeste apoi cistita recurenta. Principalele simptome includ nevoia frecventa, dureroasa si urgenta de a urina, dureri suprapubiene si dureri de spate in unele cazuri. Majoritatea cistitelor sunt cauzate de contaminarea uretrei cu bacterii. Cand bacteriile se incadreaza in vezica este cistita si cand ajung la rinichi este pielonefrita. Cistita cronica sau prost tratata poate fi periculoasa, deoarece se poate transforma in cele din urma intr-o infectie cronica a rinichilor, care poate duce la insuficienta renala. In acest caz, tratamentul cu antibiotice este utilizat pe scara larga. Escherichia coli, o bacterie prezenta in mod natural in flora intestinala, este germenul responsabil pentru 90% din cistita.

 

D-manoza (ai carei derivati se numesc manozide), asa cum am amintit deja, este un zahar endogen care are, ca receptor, puncte de ancorare pentru bacteriile E. coli pe suprafata celulelor mucoase ale vezicii urinare.Mecanismul de actiune al D-manozei se bazeaza pe o inhibare a aderentei bacteriilor (bacteriile E-coli) la celulele endoteliului vezicii urinare. Astfel, o aprovizionare externa a acestui zahar face posibila prevenirea atasarii lectinelor bacteriene si desprinderea bacteriilor atasate. Aceste bacterii prinse vor fi apoi eliminate prin urina. Aceasta actioneaza rapid deoarece este absorbita si ajunge la organele periferice in mai putin de 30 de minute.

 

Escherichia Coli sub actiunea D-manozei

 

Numeroase studii au demonstrat capacitatea D-manozei de a reduce incarcatura bacteriana in tractul urinar si in interiorul vezicii urinare. Pe o perioada de suplimentare pe termen lung, D-manoza si-a demonstrat eficacitatea in reducerea incidentei infectiilor tractului urinar intr-o perioada de 6 luni.

 

Recomandam D-Manoza 2500Mg si Extract de Merisor, 250ML Uro Balance de la plantum.ro. Merisorul a fost mult timp considerat cel mai eficient mod natural de a limita riscul de recidiva, prin concentratia sa de proantocianidine, dar si prin prezenta D-manozei in compozitia sa chimica.

 

Utilizarea medicinala si culinara a fructelor de merisor a inceput odata cu nativii americani, care au numit planta atoka. Merisorul a fost incorporat in multe feluri de mancare, pana la punctul de a face parte din alimentatia de baza a acestei populatii. In acelasi timp, nativii americani foloseau merisoarele in scop terapeutic, ca dezinfectant si pudra de vindecare. De asemenea, au descoperit proprietatile sale dezinfectante pentru problemele tractului urinar.

 

Europenii au descoperit fructele de merisor cand au ajuns in America. In timpul marilor descoperiri, merisorul, bogat in vitamina C, a fost folosit pentru a lupta impotriva scorbutului de care sufereau marinarii de la bordul navelor care traversau Atlanticul. Inca din secolul al XIX-lea, botanistii englezi si americani au inceput sa cultive merisoare. Inca din 1920, in Statele Unite, a fost prescris de medici pentru a lupta impotriva infectiilor tractului urinar.

 

Cu toate acestea, ingredientele active din merisoare nu au fost studiate pana in anii 1980, cand oamenii de stiinta au descoperit substante care modifica compozitia urinei, pana in punctul de a preveni invazia bacteriilor precum Escherichia coli. Merisorul este folosit si astazi pentru a reduce nevoia de antibiotice in infectiile cronice sau recurente ale tractului urinar. Il regasim si in acest supliment.

 

De asemenea, in compozitia acestui produs mai avem si radacina de troscot. Troscotul (cunoscut si sub denumirea de iarba Sfantului Inocentiu) face parte din plantele medicinale europene, are proprietati terapeutice astringente si diuretice precum si proprietati deparazitante, antidiabetice si depurative precum si proprietati curative.

 

Exceleaza in vindecarea ranilor pentru uz extern si este potrivit pentru multe boli de piele.

 

Este un remediu pentru diaree si dizenterie, enterite si enterocolite, are actiune asupra hemoroizilor si sangerarilor nazale, varicelor si rozaceei, precum si flebitelor, anumitor hemoragii, in special cele cauzate de ulcere gastrice, precum si in cazul menstruatiei abundente. Troscotul este eficient si impotriva reumatismului si gutei, foarte benefic in osteoartrita degetelor, ajuta si la tratarea anginei si a durerilor de gat, a tusei si a bronsitei precum si a faringitei. Troscotul contine multe ingrediente active, precum acid silicic si substante amare, taninuri si mucilagii, rasina si ulei esential, vitamina C si flavonoide.

 

Revenind la D-manoza, trebuie sa specificam ca utilizarea pe termen lung a D-manozei in concentratii foarte mari nu a evidentiat efecte secundare asupra metabolismului uman, iar studiile au aratat o toleranta foarte buna. Poate fi utilizat la adulti si la copii. Utilizarea la femeile insarcinate sau care alapteaza este posibila insa doar dupa consultarea cu medicul.

 

 

>