Breaking news

Ce e bine sa știi despre cele mai populare metode de restaurare dentară: implantul dentar și proteză dentară

 

Restaurarea dentară poate fi necesară din mai multe motive precum ar fi pierderea dinților, carii sau accidente. Cu toate acestea, există două metode populare de restaurare dentară: implantul dentar și proteză dentară. Fiecare are avantaje și dezavantaje, iar alegerea celei mai bune soluții depinde de situația individuală a fiecărui pacient.

Implantul dentar reprezintă o soluție permanentă pentru pierderea dinților. Acesta constă dintr-un dispozitiv de titan sau zirconiu care este introdus în osul maxilar sau mandibular și care funcționează că un dinte natural. După ce osul se vindecă în jurul implantului, acesta poate fi acoperit cu un cap de ceramică sau zirconiu, care poate fi modelat în formă și culoarea dintelui natural. Implanturile dentare sunt considerate una dintre cele mai fiabile soluții de restaurare dentară. Așteptările cu privire la durata de viață pentru implant dentar Iasi este de până la 20 de ani sau chiar mai mult, cu îngrijire adecvată.

Dezavantajele implanturilor dentare includ costul ridicat, faptul că pot fi necesare mai multe vizite la cabinet și timpul de vindecare, care poate dura câteva luni. De asemenea, unii pacienți pot experimenta dureri sau sensibilitate după intervenția chirurgicală, însă acestea sunt de obicei temporare și pot fi gestionate cu medicamente și îngrijire dentară adecvată.

O proteză dentară reprezintă o soluție temporară sau permanentă, în funcție de nevoile pacientului. Protezele dentare pot fi parțiale, complete sau mobile și sunt realizate din materiale precum plastic sau metal. Acestea sunt atașate dinților naturali sau implanturilor dentare și pot fi înlocuite sau ajustate în funcție de necesitățile pacientului. Protezele dentare pot fi o soluție accesibilă și eficientă pentru persoanele care au nevoie de o soluție rapidă pentru pierderea dinților, însă acestea pot fi neconfortabile și pot necesită înlocuire frecvența.

Dezavantajele protezelor dentare includ necesitatea de a le înlocui sau ajusta frecvent, faptul că acestea pot fi neconfortabile sau pot cauza iritații gingivale și faptul că acestea nu sunt la fel de rezistente și durabile precum implanturile dentare.

În concluzie, atât implanturile dentare, cât și protezele dentare sunt metode eficiente de restaurare dentară, fiecare cu avantaje și dezavantaje, despre care poți afla și accesand acest siteul acestui stomatolog Iasi

 

>