Breaking news

Ce cărți nu trebuie să lipsească din biblioteca copilului tău

Copilul învață ceea ce vede la părinții și preferă să facă ceea ce îl vei învață de mic. De aceea se spune că este o mare responsabilitatea să ai un copil, pentru că acesta te urmărește la fiecare pas și consideră corect tot ceea ce faci tu.

De asemenea, trebuie să-i insufli anumite pasiuni, cum ar fi dragostea și atracția față de carte. Tu trebuie să te ocupi de biblioteca lui, să o umpli cu diverse cărți, să fie o gamă cât mai variată, care să-l ajute să se dezvolte.

Pe lângă cărțile de colorat cu care trebuie să începi, ”Alfabetul” este cartea pe care trebuie să o așezi inițial în biblioteca copilului tău. Pentru că înainte de toate, copilul trebuie să învețe alfabetul, să se poată bucura singur de lectura unei cărți.

Apoi trebuie să te gândești la dezvoltarea lui, să îi adaugi o Enciclopedie pentru copii, pentru ca el să descopere singur, întrucât în acest mod îi rămân întipărite în minte. Poți căuta cărți precum, ”Lumea Animalelor” sau ”Lumea Plantelor”.

De asemenea, nu trebuie să uiți de ”Poveștile Românești”, deoarece acestea îi fac copilăria mai frumoasă și din fiecare are ceva de învățat. Din ”Capra cu 3 iezi”, de exemplu, va învăța că nu trebuie să se încreadă în necunoscuți. Din povestea ”Fata babei și fata moșneagului”, va învăța că mereu trebuie să fii bun și blajin și astfel vei avea de câștigat. Și multe astfel de povești în care i se relevă că binele va învinge întotdeauna, astfel că va înțelege că trebuie să fie un om bun, care să-i ajute pe alții.

O altă carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca copilului este ”Manualul bunelor maniere pentru copii”. Aceasta este esențială în creșterea și dezvoltare lui. Ceea ce trebuie să știi este că cel mai bine își însușesc la vârsta copilăriei obiceiurile și comportamentul. De aceea trebuie să ai mare grijă cu cei 7 ani de acasă.

Îi poți dărui și cărți de sezon, de exemplu de Crăciun, poate primi în dar ”Poveste de Crăciun”, cartea care va întipări în mintea lui spiritul sărbătorilor de iarnă pentru a se bucura de aceste sărbători inclusiv atunci când va crește.

Poți să-i adaugi și o carte de poezii pentru copii, pentru a diversifica tipul lecturii. Pentru ca el să fie obișnuit și cu poezia, nu doar cu proza. Diversificarea ajută la dezvoltare.

O altă carte pe care să o pui în biblioteca celui mic este ”Atlasul geografic”, unul pentru copii. Acestea sunt distractive și îi determină să își însușească cunoștințele într-un mod frumos și ușor.

De asemenea să-i completezi tot timpul biblioteca cu cărți de desenat, acestea îi dezvoltă abilitățile, îl ajută să se concentreze și să fie focusat atunci când are de realizat un proiect.

O carte de istorie, pentru copii, nu ar strica, întrucât istoria ajută copii să se identifice, să-și cunoască trecutul pentru a înțelege prezentul, pentru a ști cum să se comporte în societate.

Așadar te poți delecta cu comenzi pentru copilul tău din confortul casei tale fără a face vreun efort, alegând ceea ce consideri potrivit pentru el, dintre carti copii de pe librex.ro

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/carte-asia-copii-b%c4%83ie%c8%9bi-educa%c5%a3ie-1822474/

>