Breaking news

Ce beneficii obtii daca platesti datoriile online

In primele noua luni ale anului trecut, numarul tranzactiilor online cu cardul au crescut cu 50%, fata de aceeasi perioada din 2020, conform economica.net. Acest lucru intareste importanta platilor online in viata oamenilor si popularitatea uriasa de care acestea au inceput sa beneficieze.

Platile online – cele mai bune instrumente pentru oamenii cu datorii

Un catalizator important al cresterii popularitatii platilor online l-a reprezentat pandemia, pentru ca, din pricina restrictiilor care au vizat reducerea interactiunii fizice, atat persoanele juridice, cat si cele fizice au trebuit sa se adapteze. Institutiile au fost nevoite sa-si creeze sau sa-si dezvolte sistemul de plati online, punand la dispozitie instrumente pentru oamenii cu datorii, in cazul bancilor, al companiilor de recuperari creante sau al altor institutii de profil.

Un bun exemplu in acest caz este compania KRUK, care le pune la dispozitie clientilor sai diverse modalitati de a-si achita datoriile. Cunoscand faptul ca nu toti oamenii dispun de aceleasi facilitati si ca nu toti au aceleasi preferinte legate de modul cum sa achite o datorie pe internet, compania a dezvoltat mai multe servicii din care acestia sa o aleaga pe cea care li se potriveste cel mai bine.

Astfel, cei care au o rata la KRUK, o pot plati pe platforma companiei in mai multe feluri:

  • prin accesarea contului eKRUK – acest lucru presupune crearea unui cont. Dupa ce contul va fi creat, respectivul client se poate loga si va avea acces la toate informatiile referitoare la datoria sa, iar ratele vor fi usor de achitat, cu un card bancar de debit;
  • fara a avea un cont – da si acest lucru este posibil, fiind cunoscut ca unii oameni sunt reticenti la a-si crea conturi pe internet, chiar daca site-urile respective sunt unele de incredere. In acest caz, cei de la KRUK le dau posibilitatea clientilor de a-si plati rata datorata introducand CNP-ul, numarul dosarului si suma in campurile aferente;
  • printr-un link trimis pe e-mail de KRUK – daca opteaza pentru aceasta solutie de plata, clientilor le va fi trimis pe e-mailul personal sau prin SMS un link prin intermediul caruia pot face plata cu cardul. Avantajul principal al acestui mod de plata online este ca toate campurile vor fi precompletate, astfel ca se usureaza foarte mult tot procesul.

Cele mai importante beneficii ale platilor online

Atunci cand fac o plata online, de cele mai multe ori oamenii revin la aceasta alternativa, avand in vedere beneficiile pe care le sesizeaza. Iata care sunt cele mai importante:

  • economisirea timpului – pentru ca achita direct cu cardul, este clar ca oamenii pot efectua o plata intr-un timp cu care plata fizica nu va putea niciodata rivaliza. In cateva minute, practic, rata este platita, iar oamenii scapa de o grija importanta;
  • confort deplin pentru client – platile online se pot face de oriunde (serviciu, vacanta, acasa etc.), la orice ora – oamenii nefiind conditionati de programul institutiilor sau de statul la coada;
  • lipsa comisioanelor – la foarte multe institutii, daca oamenii platesc online, pot fi scutiti de comisioane;
  • siguranta – datorita faptului ca sistemele de plati online au fost perfectionate in timp, daca respecta indicatiile oferite de reprezentantii companiilor, oamenii vor putea plati in deplina siguranta.

In concluzie, in anul 2022, platile online au devenit o necesitate si au ajuns la o popularitate fara precedent. Merita sa fie ales acest sistem? Categoric, da, avand in vedere avantajele pe care le aduce in viata oamenilor.

 

>