Breaking news

Ce avantaje au copiii atunci cand utilizeaza sisteme de catarare

Atunci cand sunt mici, copiii adora sa se agate, sa se ridice si sa isi testeze limitele, iar sistemele de catarare sunt cea mai buna solutie pentru ei.

Cu un astfel de sistem, atentia unui copil va fi captata extrem de mult timp si inclusiv copiii ceva mai mari vor dori sa incerce aceste jucarii din locurile de joaca.

Exista mai multe tipuri de sisteme de catarare, unele mai complexe si unele mai simple, adaptate pentru copii foarte mici sau pentru copii de toate varstele.

Copilul invata sa isi cunoasca propriul corp

Cu ajutorul unui sistem de catarare bun copilul invata sa isi cunoasca propriul corp si intelege mai multe despre ce inseamna echilibrul. In cazul sistemelor de catarare cu cabluri sau sfori intinse in diverse forme, copilul va intelege ca atunci cand nu poate calca pe o anumita portiune pentru ca piciorul sau este prea scurt sau pentru ca nu are pozitia necesara risca sa cada. Aceste sisteme sunt facute cat mai sigure pentru copii, insa este recomandat ca parintii sa fie in zona pentru a interveni. In momentul in care unui copil ii scapa piciorul printre doua ochiuri de cablu sau sfoara nu se va intampla nimic pentru ca sistemul este astfel conceput incat corpul copilului sa nu poata intra pe acolo, insa este foarte posibil sa se sperie, caz in care trebuie incurajat sa continue, sa se redreseze si sa incerce din nou.

Jocul de roluri este foarte usor de aplicat

Pe un sistem de catarare copiii pot practica jocuri de rol, care ii ajuta sa se integreze ulterior mai usor in societate pe masura ce cresc si sa isi dezvolte imaginatia si abilitatile. Fie ca sunt alpinisti care fac concurs, fie ca si-au facut deja un circuit si acum doar il respecta, predau stafete, se catara, evita obstacole, se dau in leagane si simuleaza concursurile pe care le vad la TV. De asemenea, catararea poate avea noi forme si poate implica orice poveste le vine in minte copiilor, iar vestea buna este ca, cei mici vor reusi sa se distreze in timp ce fac scenarii si isi dezvolta abilitatile fizice.

Exista numeroase forme de sisteme de catarare

Nu trebuie sa te limitezi la sistemul de catarare clasic, mic si cu bumbi pe care copilul trebuie sa puna picioarele si care este atractiv in special pentru copiii mici si poti alege sisteme de catarare complexe, care sa le atraga atentia tuturor copiilor. Vestea buna este ca sistemele foarte complexe sunt si cele care vor da copiilor posibilitatea sa fie si mai creativi in ceea ce priveste modul lor de joaca.

Fiecare loc de joaca si parc ar trebui sa fie dotat cu sisteme de catarare, mai ales ca oferta este foarte variata in prezent si copiii au la dispozitie numeroase metode pentru a se distra si pentru a se dezvolta utilizand astfel de accesorii. Pe un sistem de catarare, copilul poate sa se joace atat singur cat si in grup si cu siguranta nu se va plictisi.

https://www.waterboyz.ro/

>