Breaking news

CCR nu vede niciun conflict între Ponta și Băsescu

Curtea Constituţională a României ține din nou cu Băsescu și spune că nu există un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Preşedinţie, referitor la reprezentarea României la Consiliul European din iunie 2014.

basescu - ponta - ccrDeși Băsescu merge de capul lui la Bruxelles și angajează România în UE, fără să consulte Guvernul și Parlamentul, judecătorii CCR fac în continuare jocurile președintelui.

CCR a analizat miercuri, sesizarea formulată de premierul Victor Ponta, în care a solicitat să fie constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte. Ponta cerea CCR să se constate că acest conflict este generat de acţiunile concrete ale preşedintelui prin care îşi “arogă atribuţii şi competenţe” care, potrivit Constituţiei, aparţin Guvernului. ȘI totodată să stabilească faptul că preşedintele trebuia să-i delege prim-ministrului atribuţia de reprezentare a României la reuniunea Consiliului European din 26 iunie 2014.

Numai că CCR nu vede nu aude dar decide doar pro Băsescu. degeaba a mers Ponta miercuri la CCR ca să își susțină punctul de vedere, că judecătorii luaseră demult decizia pro Băsescu.

Ponta a declarat că a cerut Curţii Constituţionale să stabilească, pentru viitorul preşedinte şi viitorul prim-ministru, un cadru foarte clar de acţiune privind participarea la CE, pentru evitarea altor conflicte, şi să impună respectarea unei decizii deja emise de CC în acest sens.

Eu, înainte de a propune comisarul european, voi merge în Parlament. Dacă preşedintele merge şi propune la Consiliul European să luăm portofoliul X pentru Ion Ionescu, eu nu o să implementez acea decizie, că nu îmi este opozabilă. Deci, dacă eu sunt cel care trebuie să desemnez comisarul, mi se pare normal să fiu cel care participă la negocieri, că altfel negociază preşedintele ceva ce trebuie să fac eu, ceea ce sigur că nu funcţionează“, a mai spus Ponta.

>