Breaking news

CCR se reunește în ședință extraordinară pe 14 august ca să discute despre erata falsă

Curtea Constituţională se va reuni, marţi, 14 august, în şedinţă extraordinară, la cererea unor judecători, pentru a se discuta despre ultimele adăugiri la decizia CCR din 2 august.

La solicitarea judecătorilor Tudorel Toadre, Ion Predescu și Acsinte Gașpar, Curtea se va reuni de urgență ca să știe cine a modificat pe șest decizia CCR privind referendumul de demitere a lui Băsescu.

Scandalul de la CCR a izbucnit pe 6 august după ce judecătorul de serviciu Ștefan Minea, a trimis o modifirare la Monitorul Oficial prin care solicita adăugarea unui întreg paragraf în motivarea deciziei din 2 august. Această adăugare modifică cvorumul de la referendum prin faptul că se iau în calcul și românii din străinătate. Ceea ce contravine deciziei luate de cei 9 judecători în data de 2 august 2012.

Potrivit legii de funcționare a Curții, orice modificare sau adăugire la decizie se face doar de către cei 9 jduecători.

Cei trei judecători spun că erata respectivă este un fals grosolan și că ei nu au fost consultați cu privire la așa ceva.