Breaking news

CCR șterge pe jos cu proiectul de revizuire a Constituției României

loading...

CCR dă de pământ cu proiectul USL privind revizuirea Constituției României. 25 de articole au fost declarate ca fiind neconstituționale.

constitutia romaniei - ccrDupă trei zile de dezbateri, judecătorii CCR au făcut încă odată pe placul președintelui Băsescu, și au șters pe jos cu Constituția USL.

Curtea Constituțională face praf toate modificările aduse actualei Constituții de către comisia parlamentară. 25 de articole din noua lege fundamentală au fost declarate de judecătorii CCR, ca fiind neconstituționale.

Judecătorii CCR nu au acceptat articolul care i-ar fi interzis președintelui să refuze propunerea de premier.  În schimb au acceptat ca mandatul preşedintelui României poate fi redus la patru ani. Dar au respins articolul care i-ar da şefului statului dreptul să refuze numirea unui premier propus de partidul cu cele mai bun rezultate în alegeri. Nici articolul care interzice traseismul politic nu a fost acceptat  de CCR.

Şedinţa Curţii Constituţionale pentru analiza proiectului de revizuire a Constituţiei s-a încheiat duminică la ora 15.00. Urmează ca CCR să redacteze minuta și să o trimită Monitorului Oficial pentru a fi publicată.

Toate deciziile de azi ale CCR sunt de recomandare pentru comisia parlamentară care se ocupă de revizuirea Constituției. Însă, proiectul final de modificare a legii fundamentale se va reîntoarce la CCR pentru votul final înainte de a fi supusă la referendumul popular.

loading...