Breaking news

CCR își bate joc de 1600 de judecători și îi menține în CSM pe Danileț și Ghica

loading...

CCR a decis joi să admită solicitarea de neconstituționalitate depusă de Cristi Danileț, cu privire la revocarea acestuia din CSM în baza voturilor exprimate de cei peste 1600 de judecători din România.

danilet - ghica - ccrCCR își bate joc de legile din România și de peste 1600 de jduecători care la începutul lui 2013 au votat masiv pentru revocarea lui Cristi Danileț și Alinei Ghica din CSM.

Așadar după ce în vară au ignorat 7,5 milioane de voturi pro demitere Băsescu, repunându-l în funcție, azi, CCR ignoră 1600 de judecători doar pentru a-l menține pe Danileț la CSM ca să-i servească interesele lui Băsescu.

”În ziua de 4 aprilie 2013, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit. d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.55 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, excepţie invocată de Cristi Vasilică Danileţ în Dosarul nr.1675/2/2013 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi. Admite excepţia de neconstituţionalitate şi constată că dispoziţiile art.55 alin.(4) şi (9) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sunt neconstituţionale”, se arată în decizia oficială la CCR, remisă exclusivNEWS.ro.

La scurt timp după aflarea deciziei CCR, Danileț a declarat: CCR a declarat azi neconstituțional textul de lege în baza căruia Plenul CSM a dispus revocarea mea și a Alinei Ghica din calitatea de membru CSM. Urmează ca instanța judecătorească unde se soluționează contestațiile noastre să ia act de această decizie a CCR și să dispună anularea hotărârii de revocare, cu consecința repunerii noastre în funcție.

Adică cu alte cuvinte, Danileț și Ghica revin pe cai mari în CSM, deși au fost revocați în baza legii din Consiliul Superior al Magistraturii. Și toate astea pentru că ei sunt oamenii lui Băsescu iar pentru ei legea se aplică doar pentru a-i avantaja și menține pe funcții.

Culmea culmilor, articolul 55. din legea 317/2004, reclamat de Cristi Danileț la CCR, a fost promovat și introdus în lege chiar de către acesta. Acum că nu îi mai servește intereselor a solicitat să fie declarat neconstituțional.

În baza deciziei de azi a CCR, Curtea de Apel Bucrești urmează să decidă săptămâna viitoare anularea măsurii de revocare din CSM și drept urmare Danileț și Chica rămân membrii ai consiliului deși au fost revocați de cei care i-au trimis în CSM.

loading...