Breaking news

CCR a decis: Torționarii pot fi judecați și condamnați, faptele nu se prescriu

Curtea Constituională din România a decis joi, că faptele comise de torționari în închisorile comuniste, nu se pot prescrie. Astfel că aceștia pot fi judecați și condamnați de justiție.

alexandru visinescuTorționarii Vișinescu și Ficior, pot fi judecați și condamnați pentru genocid, în România, întrucât faptele lor nu se pot prescrie.

Excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.125 alin.3 din Codul penal, excepţie ridicată de Nicolae Trebuian junior în Dosarul nr.32/753/2012 al Curții de Apel Timișoara – Secția penală, a fost respinsă de CCR.

”Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate și a constatat că dispozițiile art.125 alin.3 din Codul penal sunt constituționale în raport de criticile formulate”, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

Președintele CCR, Augustin Zegrean a explicat decizia Curții: Cu majoritate de voturi, Curtea a respins excepţia de neconstituţionalitate a articolului 125 din Codul Penal. Concret, să zicem, cum s-a spus în presă, prescripţia infracţiunilor comise de torţionari, cum spuneaţi dumneavostră, nu se împlineşte, deci nu se aplică prescripţia. Faptele nu se prescriu. Adică, mai exact, faptele de crimă, de exmplu, nu sunt prescriptibile, nici răspunderea penală, nici executarea pedepsei.