Breaking news

Curtea Constituţională a amânat iar verdictul în privinţa comasării alegerilor

Curtea Constituţională a decis să amâne încă o dată, decizia în privinţa alegerilor comasate.

Magistraţii Curţii Constituţionale din România au decis să amâne luarea unei decizii privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, până pe 25 ianuarie.

Motivul amânării îl constituie analizarea informaţiilor suplimentare solicitate Guvernului cu privire la impactul financiar al adoptării legii supuse controlului de constituţionalitate, respectiv a studiului comparativ referitor la cheltuielile bugetare pe care le implică organizarea şi desfăşurarea simultană, respectiv separată, a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi a Senatului”, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro. 

Este pentru a doua oară în această lună când cei 9 magistraţi ai CCR decid să amâne stabilirea unui verdict în această privinţă.

Pe 15 decembrie 2011, Emil Boc a angajat răspunderea guvernamentală în parlament pe legea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare.

Pentru că moţiunea dezbătută pe 22 decembrie a fost respinsă de Parlament, liderii Opoziţiei au contestat la CCR asumarea răspunderii pe legea comasării alegerilor.

Iniţial, Curtea Constituţională a decis ca prim termen de judecată a contestaţiei 9 ianuarie, însă atunci au decis să o amâne pe 18 ianuarie iar azi au amânat-o pentru 25 ianuarie pe motivă că trebuie să analizese şi efectul economic al acestei legi.