Breaking news

CCR a respins cererile de revocare din funcție a lui Blaga și Anastase

Curtea Constituțională a decis să respingă cererile de revocare din funcție a lui Vasile Blaga și a lui Roberta Anastase, pe motiv că sunt inadmisibile.

Vasile Blaga și Roberta Anastase nu au avut câștig de cauză la Curtea lui Băsescu.

Luni seară, magistrații CCR au decis să respingă cerererile de revocare din funcție a lui Vasile Blaga și a Robertei Anastase. Motivul respingerii celor două cereri este că sunt inadmisibile.

În ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.l) din Constituţia României, s-a întrunit pentru a soluţiona sesizările de neconstituţionalitate formulate de domnul Vasile Blaga, precum şi de un număr  de 28 de senatori aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate. În aceeaşi şedinţă, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.l) din Constituţia României, a soluţionat sesizările de neconstituţionalitate formulate de doamna Roberta Alma Anastase, precum şi de un număr de 58 de deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi de membru al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate. Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor”, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.