Breaking news

Cazanciuc spune că PNL rsăpunde penal dacă scoate ilegal oamenii în stradă

loading...

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc reacționează la declarațiile liberalilor în scandalul Ponta, avertizându-i pe cei din PNl că riscă dosare penale dacă scot ilegal oamenii în stradă ca să dărâme Guvernul Ponta.

robert cazanciuc - pnlMinistrul tăcut al Justiției începe să deschidă gura, de frică să nu fie remaniat de PSD. Luni, prin intermediul unui comunicat de presă emis cu antetul PSD, Cazanciuc trimite avertizări către PNL: Ca ministru al justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră. Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni şi transatlantici ca PNL să folosească justiţia pentru a-şi rezolva incapacitatea de a convinge populaţia şi membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România şi nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011. Atrag totodată atenţia liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală.

Tot luni, Ponta a spus că face plângere la Procurorul General dacă liberalii scot oamenii în stradă ca să dărâme ilegal guvernul.

”Eu cred că într-o democraţia lucrurile nu se tranşează în stradă, în forţă. Am înţeles că ei aduc o mie de oameni, noi putem să aducem 10.000, dacă ei aduc 10.000 noi putem să aducem 100.000, dar cred că este cea mai mare greşeală pe care poate să o facă România în acest moment. Fac un apel la ultimul gram de minte pe care sper că îl mai au doamna Gorghiu şi domnul Blaga şi sper să înţeleagă că nu poţi să dai foc unei ţări şi că ne vom adresa procurorului general al României cu sesizare penală pentru infracţiunea prevăzută de articolul 397, alineat 2 din Codul Penal şi procurorul general, ca şi la mine, îi declară suspecţi. Şi vedem dacă le mai place să facă politică prin justiţie, putem să facem acest lucru, sper să nu ajungem acolo”, a spus Victor Ponta.

În replică la aceste avertismente și amenințări, Alina Gorghiu spune că: Amenințările premierului și ministrului Justiției nu ne impresionează, nimic nu ne poate opri să luptăm pentru drepturile românilor. Le transmit premierului României și ministrului Justiției că amenințările cu plângeri penale, pușcărie și noi mineriade nu ne impresionează deloc. Atât știe să facă partidul lui Iliescu, Năstase și Ponta, din 1990 încoace: mineriade, contrademonstrații, instigare la ură, dispreț față de cetățeni și legi. Nimic nu ne poate opri să luptăm pentru dreptul la vot și pentru dreptul românilor de a protesta, pentru egalitate în fața legii. Nimic nu ne poate convinge că un premier cu o urmărire penală nu este altceva decât o rușine pentru România. Nu ne poate închide pe toți Victor Ponta pentru a rămâne prim-ministru. Au mai fost și alții în istorie care nu suportau vocea străzii, nu sunt singurii. Până la urmă toți au pierdut puterea, indiferent de metodele represive folosite.

 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>