Breaking news

Cauți să îți reduci costurile de întreținere a locuinței? Află ce poți să faci pentru a nu avea o factură mai mare

Dacă și tu ești una dintre acele persoane care este îngrijorată de scumpirile de energie care vor avea loc, atunci este important să cunoști mai multe aspecte legate de modul în care ai putea să îți schimbi comportamentul de consumator casnic.

Citește în continuare pentru a descoperi câteva metode pe care tu și familia ta sau colegii tăi de apartament ați putea să le adoptați pentru a minimiza consumul de energie

  • Încălzirea și răcirea locuinței

Încălzirea și răcirea unei locuinței reprezintă cel mai mare cumul de consumatori de energie și, implicit, sunt “responsabilii” din spatele facturilor mari de utilități. Asta înseamnă că acolo unde există o problemă, este posibilă o nouă soluție pentru a căuta oportunități de reducere a costurilor.

De exemplu, ai putea obține un audit energetic sau pur și simplu caută să verifici etanșarea ferestrelor, ușilor și a electrocasnicelor. Asta înseamnă să te asiguri că frigiderul și congelatorul sunt bine sigilate pentru a menține aerul rece acolo unde este locul. 

Bineînțeles, același lucru este valabil și pentru uși și ferestre. O etanșare proastă la punctele de legătură dintre ziduri sau dintre un zid și o fereastră va permite energiei termice să se scurgă în exteriorul peretelui.

Un alt mod prin care poți reduce consumul de energie, vine cu o mică investiție și anume să remediezi conductele neetanșe. Practic, îmbunătățești eficiența sistemelor de încălzire și răcire prin repararea conductelor de încălzire, ventilație și de aer condiționat.

De asemenea, setează termostatul conform programului de ocupare și de folosire a casei și, bineînteles, după câți oameni au nevoie de căldură, în funcție de activitățile pe care le întreprind în timpul zilei și a nopții. Practic, un termostat programabil face treaba pentru tine și de aceea dacă nu ai instalat niciunul până acum este necesar să o faci.

Totodată, reglează temperatura frigiderului și a congelatorului, în funcție de cât de mult utilizezi capacitatea de depozitare și de ce tipuri de alimente depozitezi. În general, poți seta frigiderul la 38 de grade și congelatorul între 0 și 5 grade, dar temperatura variază foarte mult în funcție de comportamentul pe care utilizatorii frigiderului îl au. 

Acest lucru va menține alimentele proaspete, dar frigiderul și congelatorul nu vor trebui să lucreze la fel de mult pentru a menține temperatura.

  • Înlocuiește consumatorii mari cu echipamente eficiente energetic

Amortizarea unor investiții în echipamente electrice și electronice care reduc consumul de energie reprezintă un calcul pe care trebuie să îl faci cât mai repede pentru a vedea efectiv cu ce să începi. Profită la maximum de banii tăi și alege să îți cumperi un televizor Samsung de la Altex pentru că îți va reduce consumul lunar, care se va reflecta în factura ta de energie electrică. Totodată, menținerea luminilor aprinse nu este ieftină dar contează și aerul condiționat, cuptorul și încălzitorul de apă caldă. 

Nu uita că este important și comportamentul tău și a altor consumatori de energie din casă și de aceea trebuie să începi să adopți anumite metode de economisire a energiei, cum ar fi reducerea consumului de apă caldă la duș, la mașina de spălat vase și rufe.

Bineînțeles, există și alte comportamente pe care le poți adopta pentru a nu afecta considerabil factura generală de energie, dar încerarca aceste moduri eficiente de a economisi bani.

Sursa Foto: Pexels.com

>