Breaking news

Cauți o metodă simplă de îngrijire a gazonului? Afla 3 lucruri pe care trebuie să le știi

A început primăvara, iar pentru cei care locuiesc la curte a început și perioada în care trebuie să îngrijească gradina. Dacă locuiești la curte, probabil știi cât este de important să te întreții zona verde, astfel încât să te poți bucura de oaza ta de relaxare pe tot parcursul sezonului cald.

Aspectul curat al curții necesită îngrijire periodică, mai ales când vine vorba de gazon. Așadar, orice grădinar pasionat are nevoie informații complete și de unelte performanțe care să-i ușureze munca. Dacă vrei să afli ce lucruri trebuie să știi pentru a avea o grădină perfectă, citește în continuare acest articol.

TOP 3 metode simple de îngrijire a gazonului

Mașină de tuns iarbă

Este un echipament ce nu trebuie să-ți lipsească din gospodărie. Pentru a alege mașină de tuns iarbă potrivită pentru gradina ta, trebuie să iei în calcul suprafață pe care se întinde gazonul, dar și frecvența cu care acesta trebuie tuns. Desigur, există o gamă variată de produse din care poți alege, iar tehnologia a revoluționat și acest sector. Astfel, acum poți tunde gazonul chiar din aplicația telefonului tău cu ajutorul unui robot de tuns iarbă de la Belgarden.ro. Programează robotul să aibă grija de grădina ta în timp ce îți savurezi băutură preferată. Poți să vezi aici robotul de tuns iarba Husqvarna, produs cunoscut pentru eficiența sa.

Fertilizarea

Precum întreținerea marginilor și tundera, fertilizarea periodică face parte din procesul de îngrijire a gazonului. Astfel, este esențial ca pe tot parcursul anului să fertilizeze și să folosești îngrășăminte potrivite în funcție de sezon sau de nevoi. De obicei, fertilizarea se face la aproximativ 2 luni. Acest lucru va menține culoare verde a gazonului pe o durată lungă de timp și va stimula creșterea.

Udarea

Udarea gazonului se face în funcție de anotimp, dar și de condițiile meteorologice. În perioadele extrem de călduroase, gazonul se uda dimineața și seara, atunci când soarele nu este pe cer. Acest lucru va reduce riscul de uscare a firelor de iarbă. Primăvara și toamna aceasta trebuie udat o data pe zi, în zilele fără ploaie. 

O grădină frumoasă va avea întotdeauna nevoie de timp și atenție din partea ta. Pentru a-ți ușura munca alege un robot de tuns iarba și respectă regulile esențiale de fertilizare și udarea gazonului. Folosește tehnologia în avantajul tău și schimbă metodele clasice de îngrijire a gazonului.

Sursa foto: Pexels.com

>