Breaking news

Cauti o agentie SEO premium? Iata cateva criterii pe care sa le ai in vedere la prima discutie!

Piata online din Romania este intr-o continua crestere, motiv pentru care majoritatea companiilor constientizeaza nevoia de servicii SEO si deja au ales sa colaboreze cu o agentie SEO pentru a acoperi toate cerintele unui marketing digital eficient. Din acest motiv, in ultimii ani s-au infiintat foarte multe agentii ce ofera astfel de servicii.

Daca ai hotarat ca si site-ul tau are nevoie de o strategie de marketing digital care sa adreseze necesitatile pietei moderne, in acest articol vei descoperi cateva elemente-cheie care te vor ajuta sa alegi o agentie SEO performanta. Iata detaliile pe care sa le urmaresti:

Definirea clara a obiectivelor

Apelezi la o agentie SEO fiindca vrei sa atingi un scop, asadar discutiile ar trebui sa inceapa cu identificarea prioritatilor si setarea unor obiective clare. Toti cei implicati in proiect trebuie sa impartaseasca aceeasi viziune asupra scopului, a rezultatelor care se pot obtine si a responsabilitatii fiecarei parti.

Pentru a masura progresul sau succesul proiectului, o agentie SEO cu experienta stie sa identifice corect indicatorii de performanta, astfel incat sa prognozeze valori reale care pot fi atinse in functie de o strategie personalizata, optimizata in functie de profilul fiecarui business in parte. Printre obiectivele importante s-ar putea afla cresterea pozitiilor site-ului pe anumite cuvinte cheie, cresterea traficului organic, cresterea ratei de conversie sau imbunatatirea vizibilitatii in online.

Definirea domeniului si a termenilor specifici

Daca ai cunoaste foarte bine domeniul SEO, nu ai mai avea nevoie de o agentie, insa multi specialisti SEO uita acest lucru. Pentru a face o prima impresie puternica, de cunoscatori ai domeniului, multi specialisti aleg sa foloseasca terminologia specifica si sa sustina prezentari din care persoanele nespecializate in SEO nu pot intelege nici macar jumatate.

In schimb, o agentie SEO cu experienta va incepe prin a explica ce este SEO, ce importanta are pentru site-ul tau, ce rezultate poti atinge cu o strategie SEO bine pusa la punct si care sunt cele mai simple si eficiente actiuni care iti vor aduce succesul in acest sens. Odata ce te familiarizezi cu termenii specifici domeniului, vei putea identifica si care sunt cei mai relevanti indicatori de performanta pentru afacerea ta.

Astfel, daca dupa doua ore de discutii si strategii impreuna cu reprezentantii agentiei SEO tu nu vei sti ce este traficul organic sau cum calitatea continutului din pagina influenteaza pozitia site-ului in Google, sunt mari sanse ca discutia aceasta sa nu fie foarte productiva.

Raspunsuri scurte si la obiect

Nu-i nicio rusine sa adresezi intrebari atunci cand porti o discutie in afara sferei tale de activitate. Pana la urma, scopul este sa intelegi ce rezultate poti obtine si care sunt costurile implicate. Daca inchei discutia cu semne de intrebare, nu vei putea sa apreciezi serviciile SEO la adevarata lor valoare, astfel ca fie vei renunta la ideea unei colaborari, fie o vei incepe cu minusuri evidente.

Din acest punct de vedere, specialistii de la o agentie SEO cu adevarat performanta vor oferi intotdeauna raspunsuri clare, pe loc. Pentru a putea “rezolva” orice semn de intrebare, specialistul SEO nu trebuie sa cunoasca numai domeniul sau de activitate, ci trebuie sa inteleaga foarte bine si domeniul tau, concurenta in segmentul de piata al afacerii tale si comportamentul publicului tinta pe care il are business-ul tau.

SEO modern este una dintre zalele principale ale lantului de marketing, motiv pentru care specialistii din acest domeniu trebuie sa inteleaga intreaga strategie de comunicare (online si offline) a afacerii tale si sa isi adapteze activitatea in functie de aceasta. Tocmai de aceea, o agentie SEO premium nu va vinde “pachete de cuvinte cheie” si nu-ti va propune mai multe tipuri de abonament, in functie de orele de munca pe care le va aloca proiectului tau. Va inainta, in schimb, cea mai eficienta metoda pentru a atinge rezultatele pe care le urmaresti, iti va explica volumul de munca implicat si iti va da un pret transparent.

>