Breaking news

Câteva sfaturi despre cum să-ți gestionezi datoriile ca oamenii bogați

 

Tuturor li s-a întâmplat să audă despre cineva care este destul de bogat, dar are în același timp mult credit. Cel mai probabil, chiar ai fost surprins că persoana respectivă are vreun fel de obligații de credite, pur și simplu pentru că nu se comportă și nu cheltuiește, parcă ar plăti contribuții. Toate acestea se datorează inteligenței financiare a oamenilor bogați. Să vedem prin ce se caracterizează și cum o poți aplica în viața ta.

Pentru mulți oameni, rambursarea unui împrumut poate părea o formă imposibilă de disciplină. Mulți consilieri financiari fac ca o prioritate să plătească mai mult decât rata datorată pentru a rambursa mai rapid împrumutul, care este o metodă care necesită și o mare disciplină.

Fond de urgență

Oamenii bogați au adesea unele economii. Poate că nu sunt foarte mari, dar existența lor este un fapt. Este o idee bună să puneți deoparte niște bani pentru a avea un fond de urgență. Cu toate acestea, este bine să nu-l cheltuiți. Când ajunge la o sumă adecvată, în funcție de cheltuielile tale, de exemplu facturile pentru 2-3 luni înainte, ține-o la acel nivel. Dacă întâmplător, tocmai atunci vrei să cumperi ceva, în loc să te retragi din el, poți aplica pentru un imprumut rapid. Astfel vei avea noua achiziție și vei avea bani deoparte. Când găsești un credit bun, cu condiții bune, comisioanele și dobânzile nu te vor deranja ca mărime. Pe de altă parte, liniștea ta interioară că ești responsabil financiar îți va aduce încredere.

Oamenii bogați nu cheltuiesc pe prostii

Indiferent dacă au datorii sau plătesc un împrumut online, oameni responsabili din punct de vedere financiar, iar noi credem că acest lucru duce în practică la oameni bogați, își stabilesc obiective și nu se abat de la ele. De exemplu, atunci când decid că vor să ramburseze mai repede un împrumut, nu cheltuiesc banii în rate pentru a cumpăra ceva care să le aducă bucurie de moment. Oricât de obișnuită ar părea această regulă, mulți oameni nu reușesc să facă față. Aceasta este exact problema disciplinei financiare. Ar trebui să-ți imaginezi întotdeauna scopul principal pentru care lupți. Și poate fi orice – mai multe beneficii, o mașină mai nouă, reparații la domiciliu etc.

Ce înseamnă să fii responsabil financiar?

Probabil ați observat că am folosit acest termen de mai multe ori. Pentru noi, asta nu înseamnă a fi bogați, ci a fi responsabil și prudent când vine vorba de cheltuieli.

Dacă vă întrebați de unde să începeți, sfatul nostru este să colectați chitanțele și să urmăriți cât cheltuiți și pe ce anume.

Sursă: leumi.ro

>