Breaking news

Câteva semne că este timpul să faci pasul spre libertate în IT

Ești IT-ist, îți place ceea ce faci, câștigi binișor, dar începi să te întrebi, când e timpul să o iei pe drumul tău? Să nu mai fii angajat și mai ales să îți alegi singur clienții? Dar de unde știi când este timpul potrivit să faci acest pas? Băieții de la Libertate.init() te ajută și te îndrumă să știi exact când este acea clipă.

În primul rând, dacă ai deja trei ani de experiență în IT, poți să te îndrepți cu pași siguri spre freelancing. Ai libertatea absolută de a lucra de oriunde, cu program flexibil și un venit dublu sau chiar triplu față de cât câștigi acum ca angajat.

Dacă cumva te întrebi acum de ce ești încă angajat, există un singur răspuns corect – CONFORTUL. Exact, deși nu îți vine să crezi, este singurul lucru care te ține pe loc și vine odată cu lipsa setării unor obiective clare. Ți-e frică să îți organizezi timpul cu un scop clar și preferi să-ți fie organizat de alții, iar tu să nu mai ai acest gând. Te înțelegem perfect, așa au fost majoritatea clienților de la Libertate.init() și nu este neapărat un lucru rău, însă dacă vrei libertate, timpul tău trebuie să fie organizat numai și numai de tine. Cum formulează frumos Cristi (mentor la Libertate.InIT) să fii gardian pentru timpul tău, pentru că este singura resursă care nu este infinită.

Așadar primul semn că vrei să faci pași spre freelancing este faptul că simți nevoia gestionării propriului timp, să nu le mai permiți altor persoane să-ți facă asta indiferent câți bani primești. Scopul final este să livrezi ceea ce ai promis, să oferi rezultate și să spui stop în timpul tău. Îți respecți tu mai întâi timpul, pentru ca apoi să-ți fie respectat de cei din jur, inclusiv de clienții pe care o să îi ai după ce te decizi să începi o afacere pe cont propriu.

Raul (mentor la Libertate.init()) spune un lucru tare frumos: Tu ești CEO-ul vieții tale, că vrei că nu, totul ține de conștientizare. Dacă tu meditezi asupra acestor cuvinte, le accepți și începi să lucrezi în această direcție, totul va veni atât de natural spre tine, încât te va surprinde.

Al doilea semn că este momentul să faci pași spre freelancing este că după ce ai citit cele de mai sus, primul tău gând este, da, eu îmi doresc asta. Dorința este indiciul cheie, faptul că programul de la 09:00 la 18:00 deși este confortabil, nu te mai mulțumește, vrei mai mult pentru tine, vrei 10 000 de euro, în loc de 1000 de euro. Urmează apoi acțiunile, care sunt acțiunile pe care vrei să începi să le faci acum pentru ca să devii ceea ce vrei să devii. Imaginea este acolo, te vezi peste 15-20 de ani, ceea ce lipsește este planul concret și acțiunile pe care vrei să le faci spre îndeplinirea acestui țel. Setarea obiectivelor spre ceea ce vrei să devii este unul dintre elementele cheie în freelancing, setarea, și bineînțeles, ulterior începerea de a realiza acțiuni concrete pentru îndeplinirea lor.

Așadar începe să iei control asupra vieții tale și programează un call gratuit de consultanță cu băieții de la https://libertateinit.ro, cu siguranță te vor îndruma spre următorii pași din viața ta de freelancer de succes.

 Brandion Agency