Breaking news

Catedrala Mântuirii Neamului din București, începe să prindă contur

loading...

Catedrala Mântuirii Neamului începe să prindă contur și asta pentru că lucrările de construcţie înaintează în ritm alert. Muncitorii au ajuns deja lucrările pentru nivelul 18-27 metri prin montarea armăturii rigide și au fost aduse macarale de mari dimensiuni.

catedrala mantuirii neamuluiPeste 200 de muncitori lucrează de zor, în schimburi, chiar și noaptea, la ridicarea cele mai mari Catedrale din România. Catedrala Mântuirii Neamului ce se ridică pe Dealul Arsenalului din București, a înghițit până acum peste 32 milioane de euro. Iar 9 milioane de euro din această sumă, au fost vărsați la stat ca și taxe și impozite.

Patriarhia Română estimează faptul că lucrările de ridicare a edificiului bisericesc la stadiul roşu-gri, adică pentru finalizarea construcţiei, fără tencuială, dar cu geamuri şi uşi, vor costa 80 de milioane de euro.

În 2016, când se estimează că va fi gata, Catedrala Neamului va surprinde prin grandoare şi va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibilă din orice punct al Bucureștiului

Dacă în primăvară au fost demarate lucrările pentru nivelul 9-18 metri, la sfârşitul verii au fost terminate lucrările la nivelul 0-9 metri şi acum, spre sfârşitul anului, au început lucrările pentru nivelul 18-27 metri prin montarea armăturii rigide.

Până la începutul anului 2014 au fost utilizate macarale turn pentru execuţia infrastructurii, macarale care nu permiteau supraînălţarea lor pentru execuţia lucrărilor la suprastructura catedralei. Acum însă, acestea au fost schimbate cu macarale de mari dimensiuni care permit supraînălţarea lor până la cota +110 metri pentru execuţia lucrărilor aferente turlei Pantokrator.

Lucrările la Catedrala Mânturii Neamului au ajuns aproape la jumătate, astfel că finalizarea ei se va face cu un an mai târziu decât era estimat, adică la începutul anului 2016. iar prima slujbă ar putea fie efctuată chiar de Paști.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic.

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime, va avea tot atâta lungime şi va putea adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>