Breaking news

Câte tipuri de uși rezistente la foc există?

Pentru siguranța afacerii tale, alege uși rezistente la foc. Datorită caracteristicilor sale, o ușă antifoc îți poate salva afacerea, diminuând daunele materiale și evitându-le pe cele umane. Fie că folosești uși antifoc pentru depozite, spații de birouri, comerciale, instituții publice ori hale, spații frigorifice, hangare sau service-uri auto, acestea vor oferi siguranță și protecție bunurilor și angajaților din firmă.

Ce sunt ușile rezistente la foc?

O ușă rezistentă la foc este o ușă cu proprietăți speciale, care garantează un grad ridicat de rezistență la foc. Aceasta face parte din sistemul de protecție împotriva incendiilor, pentru reducerea și răspândirea focului și a fumului, dintr-o zonă în alta. Ușile sunt fabricate din materiale rezistente la foc precum lemnul, oțelul, metalul, sticlă sau gips.

De ce sunt atât de importante?

Ușa antifoc poate minimiza daunele provocate de un incendiu, protejează împotriva răspândirii focului în alte încăperi din clădire, oferindu-le angajaților, clienților sau vizitatorilor, șansa de a scăpa din clădire. Ușa rezistentă la foc poate salva produsele din clădire și viețile omenești, de aceea este deosebit de important ca fiecare clădire în care își desfășoară activitatea personal uman, să beneficieze de uși antifoc.

Ce fel de uși rezistente la foc să alegi?

Există disponibile pe piață o gamă largă de uși rezistente la foc, fiecare fiind potrivită pentru un anumite tipuri de activitate. Alege usi rezistente la foc batante, glisante, rulou sau uși secționale, cu o rezistență la foc de la 60 de minute până la 120 de minute; rezistență certificată pe piața din România.

Ușile antifoc batante pot fi cu deschidere în unul sau două cante, izolate cu vată minerală de înaltă densitate și impregnate cu un gel, care se transformă – la căldură – în apă. Ele pot fi dotate la cerere cu geamuri cu rezistență la foc, cilindru Yală, senzori de fum, bară antipanică și toc de acoperire pentru perete.

Ușile antifoc glisante pot fi cu sau fără izolație termică, senzori de fum, electromagneți sau ușă pietonală. De obicei stau deschise, închizându-se în momentul detectării incendiului.

Ușile antifoc tip rulou sunt special concepute pentru limitarea răspândirii focului, închizându-se indiferent dacă alarma anti-incendiu se declanșează sau nu. Confecționate din două foi multistrat din material special, cu fibră de sticlă întărită cu fire de oțel și cu un sistem patentat de izolație termică, ușile rulou oferă protecție contra focului și căldurii, de la 15 minute până la 120 de minute.

Ușile secționale antifoc sunt confecționate din fibră de sticlă, materiale ignifuge, și rășini, garantând o structură rezistentă până la 1200 °C. Se folosesc cu precădere în instituții publice, garaje, birouri, ateliere.

De asemenea pentru spații mari, industriale, comerciale, showroom-uri, hangare, garaje, service-uri auto, optează pentru usi industriale. Din categoria ușilor industriale, regăsim și egalizatoare de rampă, obturatoare termice, uși ALA, culisante și armonice, frigorifice, metalice și tehnice, rapide industriale, secționale, rezistente la foc.

>