CATASTROFAL | Niculescu, Dulgheru și Mitu, eliminate în prima rundă a calificărilor la Cincinnati

Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru și Andreea Mitu au fost eliminate sâmbătă seară, încă din primul tur al calificărilor la turneul WTA Masters 1000 de puncte de la Cincinnati.

andreea mitu - alexandra dulgheru - monica niculescuCatastrofă totală în calificări la Cincinnati. Toate cele trei românce au căzut ca muștele încă din prima rundă, fiind învinse în trei seturi fiecare, de jucătoare mult mai slab clasate decât ele în ierarhia de simplu WTA.

Monica Niculescu, locul 36 mondial și principală favorită a calificărilor, a fost eliminată în primul tur de bielorusa SASNOVICH, Aliaksandra Sasnovich, aflată abia pe locul 122 mondial. Niculescu a ratat în setul doi în tie-break, o minge de meci pe propriul serviciu. După care a pierdut și setul trei tot în tie-break. Astfel că după un meci maraton care a durat 3 ore și 41 de minute de joc, românca a fost trimisă acasă.

Alexandra Dulgheru, locul 49 mondial și favorită cinci a calificărilor, a fost învinsă în primul tur de slovaca Jana Cepelova, aflată pe locul 109 mondial. Dulgheru a câștigat primul set în tie-break cu 7-6(7-5), după care jocul româncei s-a făcut praf și a cedat în setul doi cu 6-1 iar în cel decisiv cu 6-3.

Andreea Mitu, locul 74 mondial și cap de serie 21 în calificări, a fost eliminată în primul tur de americanca Lauren Davis, în trei seturi, scor 7-5, 2-6, 3-6.

Fiecare din cele trei românce vor primi câte un cec în valoare de 1880 de dolari și câte un punct WTA.

Astfel că pe tabloul de simplu feminin de la Cincinnati se vor afla doar Simona Halep și Irina Begu.

>