Breaking news

Catastrofa din 2 august şi prăbuşirea economiei mondiale, evitate în ultimul moment

Preşedintele Barack Obama a anunţat duminică seara că democraţii şi republicanii au ajuns la un consens în ceea ce priveşte economia SUA. Cele două partide s-au înţeles să crească plafonul datoriilor şi să reducă drastic cheltuielile bugetare.

barack-obama-breaking-news-2-august-criza-economica-financiaraÎn seara de 31 iulie 2011, Barack Obama a făcut o declaraţie de presă prin care a anunţat că s-a ajuns la un acord comun al celor două partide, conform căruia plafonul de îndatorare al SUA va fi ridicat, iar cheltuielile bugetare vor fi drastic diminuate. Acordul urmează să fie votat în Camera Reprezentanţilor şi în Senatul american.

Vreau să anunţ că ambele partide, în ambele camere [ale Congresului – n.r.], au ajuns la un acord comun prin care se va reduce deficitul şi vor fi evitate imposibilităţile de plată”, a declarat preşedintele american.

Aceste măsuri ne asigură că nu ne vom mai confrunta cu o astfel de criză în următoarele şase luni, opt luni sau 12 luni”, a mai spus Barack Obama.

Preşedintele a anunţat că în următorii zece ani cheltuielile bugetare ale SUA vor fi diminuate cu 1.000 de miliarde de dolari, acestea reprezentând cele mai masive reduceri de cheltuieli bugetare, din vremea preşedinţiei lui Eisenhower (1953 – 1961), până astăzi.

Barack Obama a mai precizat că nu este pe deplin mulţumit de compromisul la care s-a ajuns momentan şi că insistă în continuare ca persoanele înstărite şi foarte înstărite să participe la bugetul SUA prin impozitare corespunzătoare. De asemenea, Barack Obama a mai afirmat că se va îngriji în continuare ca sistemul asigurărilor medicale să fie accesibil şi să răspundă nevoilor cetăţenilor americani. Reformarea sistemului asigurărilor de sănătate a fost una dintre principalele teme ale campaniei pentru alegerile prezidenţiale, în urma cărora Barack Obama a fost ales preşedinte de către poporul american, în 2008.

Citeşte şi: “7 zile până la prăbuşirea economiei internaţionale?