Breaking news

Catastrofă aviatică în Rusia soldată cu 44 de morți

44 de persoane au fost ucise luni noapte în urma unei aterizări forțate a unui avion rus, pe o autostradă,  în apropierea aeroportului din Petrozavodsk, în nord-vestul Rusiei.

catastrofa.aviaticaAvionul, care avea la bord 43 de pasageri şi nouă membri ai echipajului, efectua legătura între Moscova şi Petrozavodsk, capitala Careliei. Avionul, un TU-134 aparţinând companiei RussAir, a încercat să aterizeze cu puţin înainte de miezul nopţii luni pe o autostradă la un kilometru de aeroportul din Petrozavodsk. Din cauza şocului, fuselajul aparatului s-a rupt şi avionul a luat foc.

Corpurile au fost împrăştiate pe autostradă, a declarat o sursă de aviaţie agenţiei Interfax, precizând că avionul a fost pe punctul de a lovi clădiri rezidenţiale în timp ce încerca să aterizeze.

Accidentul ar fi putut fi provocat de condiţiile meteorologice nefavorabile, a estimat directorul aeroportului din Petrozavodsk, Alexei Kuzmiţki, citat de Interfax. O ceaţă groasă acoperea regiunea în momentul aterizării aparatului TU-134.

Cei opt supravieţuitori ai catastrofei au fost spitalizaţi, unii în stare grav.

>