Breaking news

Cătălin Voicu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare cu executare

Cătălin Voicu, fost senator PSD, a fost condamnat luni, la 7 ani de închisoare de către Înalta Curte de casație și Justiție. Decizia este definitivă , irevocabilă și executorie.

catalin voicuCompletul de cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis luni seară ca fostul senator Cătălin Voicu să stea după gratii, șapte ani.

Omul de afaceri Costel Cășuneanu a fost condamnat la patru ani de închisoare dar cu suspendare.

Aceeași pedeapsă a primit-o și judecătorul Florin Costiniu. Acesta a fost condamnat de colegii săi de la Înalta Curte, patru ani de închisoare cu suspendare.

În timp ce omul de afaceri Marius Locic a primit patru ani de închisoare cu executare.

Luni noapte, Cătălin Voicu a fost transferat cu o salvare de  la Spitalul de Urgență Floreasca, la penitenciar, în timp ce Marius Locic s-a predat singur la poliție pentru a fi încarcerat.

Pe 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare de către completul de trei judecători ai Înaltei Curți, pentru trafic de influenţă. În același dosar, completul stabilise pentru Costel Căşuneanu patru ani de închisoare cu suspendare, la fel și pentru fostul judecător al ÎCCJ Florin Costiniu. În timp ce omul de afaceri Marius Locic a primit atunci patru ani de închisoare cu suspendare.

Livia Stanciu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție a condus completul de judecată de azi care a majorat pedepsele.

Cei patru au fost trimişi în judecată în mai 2010 de procurorii DNA, care susţin că în anul 2009 Cătălin Voicu a pretins de la Costel Căşuneanu în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizând 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promiţând că în schimb va interveni pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie investiţi cu soluţionarea unui dosar având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi CNADNR şi-i va determina pe aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale la care acesta era asociat.

În perioada iulie – noiembrie 2009, în schimbul foloaselor materiale reprezentând suma de 200.000 euro (pretinsă şi primită de Cătălin Voicu de la Căşuneanu Costel), Florin Costiniu l-a sprijinit pe fostul senator să intervină pe lângă magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a-i determina să adopte o soluţie în favoarea societăţii la care omul de afaceri era asociat.

În perioada 30 august 2009 – 21 octombrie 2009, Cătălin Voicu a pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 lei, promiţându-i că în schimb va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi îi va determina să nu dispună măsura preventivă a reţinerii împotriva omului de afaceri, ci să propună soluţia de neurmărire penală, într-un dosar în care acesta era cercetat pentru înşelăciune de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, mai susţine DNA.

>