Breaking news

Cătălin Ivan îi face ipocriți pe liberali pentru că au atacat la CCR, legea insolvenței

PSD e foc și pară pe liberali pentru că aceștia au atacat la Curtea Constituțională a României, legea insolvenței. Purtătorul de cuvânt al social democraților îi face ipocriți pe cei de la PNL.

catalin ivan - pnlPurtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, afirmă că decizia liberalilor de a ataca la Curtea Constituțională Legea Insolvenței reprezintă un gest de maximă ipocrizie, în condițiile în care proiectul a fost promovat de Guvernul USL și a întrunit acordul celor care erau atunci miniștri din partea PNL.

Proiectul noului Cod al Insolvenței a fost adoptat în ședință de Guvern, cu acordul tuturor miniștrilor liberali prezenți atunci. Vorbim despre un proiect asumat de Guvernul USL, din care făcea parte și PNL, care nu doar că nu a obiectat, dar și-a exprimat acordul, prin miniștrii săi. Este rușinos că liberalii se dezic de un alt proiect comun al USL, făcând fără reținere jocurile lui Traian Băsescu, dar și facilitând acțiunile incorecte ale celor care folosesc procedura insolvenței pentru a nu își mai plăti datoriile către stat sau către parteneri. Avertizez PNL că o astfel de atitudine nu va rămâne nesancționată de electorat, inclusiv de cel propriu, despre care avem convingerea că nu poate înțelege cum liberalii aflați sub controlul lui Crin Antonescu fac jocurile regimului Băsescu”, a spus Cătălin Ivan.

Potrivit Sesizării de neconstituţionalitate depusă de parlamentarii PNL, Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă încalcă mai multe principii constituţionale, precum: dreptul la proprietate, accesul liber şi neîngrădit la justiţie, dar şi obligativitatea respectării legilor în vigoare.