Breaking news

Cătălin Ivan către Reding: Ați acționat ca un agent electoral al lui Traian Băsescu

loading...

Liderul eurodeputaților PSD, Cătălin Ivan,  a făcut-o praf pe  comisarul european Viviane Reding, pe care a acuzat-o că este agentul electoral al lui Băsescu.

Cătălin Ivan i-a solicitat lui Reding, să explice în fața „instituției care reprezintă direct cetățenii europeni” de ce „o regulă care nu este valabilă nicăieri în Uniunea Europeană a fost impusă României” și de ce „votul a 8,4 de milioane de cetățeni nu a contat deloc”.

Doamnă comisar Reding, mă bucur că sunteți aici, pentru că aceasta este instituția care reprezintă direct cetățenii europeni. Aici trebuie să spuneți de ce votul a 8,4 milioane de cetățeni nu a contat deloc pentru dumneavoastră, de ce o regulă care nu este valabilă nicăieri în Uniunea Europeană a fost impusă României – și mă refer aici la cvorum. Cum a ajuns să fie puci parlamentar acțiunea a 7 grupuri parlamentare? Am tot respectul pentru dumneavoastră, dar îmi pare rău să vă spun că în aceasta vară ați acționat ca un agent electoral al lui Traian Băsescu. Prin declarațiile dumneavoastră ați prejudiciat foarte mult România. Poate ne explicați cum un referendum – deciziile CCR au arătat că acesta a fost corect – a devenit «lovitură de stat». Ați creat un precedent foarte periculos în Uniunea Europeană: ați reușit să impuneți un președinte împotriva voinței populare”, a declarat Cătălin Ivan în Parlamentul European de la Strasbourg.

În cadrul dezbateriilor aprinse, atât liderul grupului social-democraților din Parlamentul European, Hannes Swoboda, precum și alți lideri și eurodeputați străini, au subliniat nu numai faptul că statul de drept nu a fost încălcat în România, ci și faptul că mediul extern a fost, în realitate, supus unor dezinformări din partea PDL.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>