Breaking news

Cătălin Cîmpeanu, performanță incredibilă la Europenele de Atletism de la Zurich

Atletul român, Cătălin Cîmpeanu, este al şaptelea sprinter al Europei în proba de 100 de metri. Performanța uluitoare pentru atletismul românesc, a fost reușită miercuri seară în finala de la Zurich.

catalin cimpeanuCătălin Cîmpeanu a reușit miercuri seară o performanță senzațională pentru atletismul românesc, în proba de 100 m liber. Atletul a reușit să acceadă în finala de opt, și a terminat cursa pe locul 7, fiind cronometrat în 10 secunte și 44 de sutimi. În semifinale, românul alergase 10 secunde și 29 de sutimi.

Cătălin Câmpeanu, în vârstă de 29 de ani, originar din Bacău, a bifat astfel prima lui calificare într-un ultim act al unei competiţii outdoor de un asemenea nivel. Elevul lui Marius Linte a avut un timp de reacţie la start de 0,168, a tras tare pe prima parte a cursei, însă pe partea a doua nu a mai avut forţa de a menţine o viteză constantă şi a terminat penultimul. Cursa a fost urmărită din tribune de recordmenul mondial Usain Bolt.

Medalia de aur a revenit britanicului James Dasaolu, cronometrat în 10 secunde și șase sutimi, francezul Christophe Lemaitre a luat argintul cu un timp de 10 secunde și 13 sutimi. În timp ce medalia de bronz a fost adjudecată de un alt britanic, Harry Aikines-Aryeetey, cu un timp de 10 secunde și 22 sutimi.

Sprinterul cu 22 de tatuaje pe corp, a reușit să obțină această performanță, după fix 20 de ani de muncă, în care a sperat să atingă un astfel de nivel în atletismul mondial.

Am crescut într-un cartier rău famat din Bacău şi sportul mi-a dat ocazia să mă realizez în viaţă. Ştiu că lupt într-o probă în care e aproape imposibil pentru un român să câştige o medalie pe plan european, dar eu cred în continuare şi mă pregătesc”, a spus Cătălin Cîmpeanu.

Performanţa reușită de Cătălin Cîmpeanu a adus un plus de vizibilitate atletismului românesc, iar calificarea sa în ultimul act al celei mai mediatizate specialităţi din sportul sporturilor, pare un miracol.

Rezultate finala europeană de 100 metri masculin: 
1. James Dasaolu (Marea Britanie) 10.06 
2. Christophe Lemaitre (Franța) 10.13 
3. Harry Aikines-Aryeetey (Marea Britanie) 10.22 
4. Dwain Chambers (Marea Britanie) 10.24 
5. Lucas Jakubczyk (Germania) 10.25 
6. Jaysuma Saidy Ndure (Norvegia) 10.35 
7. Cătălin Cîmpeanu (România) 10.44 
8. Yazaldes Nascimento (Portugalia) 10.46

>