Breaking news

Cătălin Bosoancă a cucerit turneul de tenis, RTP 100 TENIS CUP 2019

Cătătălin Bosoancă este cel de-al 9-lea campion RTP din 2019. Bucureşteanul în vârstă de 39 de ani, l-a învins în finala turneului RTP 100 TENIS CUP, pe Alexandru Giroveanu.

Cătălin Bosoancă, în vârstă de 39 de ani, de profesie medic ginecolog, a reuşit duminică, să câştige primul său turneu de tenis în cadrul circuitului RTP. Fiind favorit numărul doi al turneului, a avut bye în primul tur. Astfel că a jucat direct în optimi de finală unde l-a învins pe Cristian Silaghi, debutant în circuitul RTP. În sferturi, l-a eliminat pe Alexandru Popa, scor 10-5, 9-10, 10-4. În semifinale s-a impus în faţa lui Iulian Ciucă Vlăduţ, favorit numărul patru, cu scorul de 9-10, 10-8, 10-5. În finală, Cătălin l-a învins în două seturi, pe Alexandru Giroveanu, scor 10-4, 10-5. 230 lei, un voucher Wilson şi Trofeul turneului RTP 100 TENIS CUP, plus 100 de puncte RTP, a primit Cătălin Bosoancă pentru cucerirea turneului de tenis. Graţie acestei reuşite, Cătălin Bosoancă s-a calificat direct la Turneul Campionilor RTP din luna octombrie 2019. A fost a doua finală RTP, jucată de Cătălin, după cea prierdută pe 7 aprilie 2019, în faţa lui Marius Fovenyessy. De luni, 1 iulie 2019, Cătălin Bosoancă va evolua la nivelul Mediu în cadrul circuitului RTP.

Alexandru Giroveanu a bifat în premieră, prima sa finală în circuitul RTP. În primul tur, bucreşteanul l-a învins în două seturi, scor 4-1, 4-0, pe Mihai Boernaşu. În optimi s-a impus în faţa lui Ilea Ioan Gabriel, favorit numărul trei al turneului, cu scorul de 10-7, 4-10, 10-6. În sferturi l-a eliminat pe Marius Roşu, debutant în circuitul RTP, scor, 10-4, 10-9. În timp ce în semifinale a trecut de revelaţia turneului, Popa Vladimir, scor 10-6, 9-10, 10-6. Iar în finală a cedat în faţa lui Cătălin Bosoancă. Pentru această reuşită, Alexandru Giroveanu a fost recompensat de RTP cu un premiu în valoare de 150 lei, un voucher Wilson, 80 de puncte RTP şi trofeul finalistului. Iar de luni, va ocupa în premieră, locul 40 RTP.

RTP 100 TENIS CUP 2019 a fost un turneu al suprizelor

Cristian Tudose
, principal favorit al turneului, a fost eliminat în mod surprinzător în optimi de către Popa Vladimir, în vârstă de 18 ani, care în premieră a legat trei victorii într-un turneu şi a bifat prima sa semifinală RTP.

Sergiu Jivan a spart gheaţa, reuşind să bifeze prima victorie în circuitul RTP, după trei înfrângeri consecuitve. Sergiu a reuşit să acceadă până în sferturi de finală.

Nicolae Orbişor, desemnat în premieră favorit într-un turneu RTP, a reuşit să se califice în sferturi de finală, însă s-a accidentat şi a fost nevoit să abandoneze imediat după câştigarea partidei din optimi în faţa lui Marius Zeciu.

Iulian Vlăduţ Ciucă, favorit numărul patru al turneului, a reuşit să acceadă în prima semifinală RTP, profitând şi de retragerea lui Nicolae Orbişor.

Marius Zeciu a bifat şi el prima victorie în circuit, după ce s-a impus în primul tur în faţa lui Cristian Petrişor.

24 de jucători s-au aliniat la startul turneului RTP 100 TENIS CUP 2019, dintre care doi au fost debutanţi în circuitul RTP: Marius Roşu şi Cristian Silaghi.

Arbitrii turneului au fost: Florin Cristea, Bogdan Iorga, Cristian Tudose, Mario Stănciulescu, Alexandru Mitrea şi Sebastian Popescu, Arbitru principal şi Supervisor RTP.

RTP a asigurat arbitraj pentru toate meciurile, iar jucătorii au primit la fiecare meci, apă, snikers şi o banană, plus premii în funcţie de rezultatele obţinute.

Poţi participa la turneele RTP doar dacă ai vârsta minimă de 18 ani şi dacă ai cont creat pe site-ul www.tenispremium.ro.