Breaking news

Cât mai rezistă Băsescu la putere?

De cinci zile, Traian Băsescu stă ascuns la Cotroceni și nu spune absolut nimic românilor.

Traian Băsescu se ascunde la Cotroceni de furia românilor. Băsescu este cel care a declanșat un scandal monstru după ce l-a atacat pe Raed Arafat, a înfuriat românii, i-a scos în stradă, iar acum stă ascuns departe de ochii presei.

După ce pe 9 ianuarie l-a atacat în mod incalificabil pe Raed Arafat și l-a determinat să își dea demisia, Traian Băsescu dă semne că se teme de furia românilor, manifestată în ultimele 5 zile, prin protestele de stradă.

Întrebarea care este pe buzele tuturor este: Cât mai rezistă Băsescu la cârma țării?

Cele mai des lozinci antiBăsescu scandate la proteste sunt: ”Jos Băsescu! Demisia!” și ”Ieși afară, javră ordinară”.

Iată cum au evoluat lucururile din momentul în care Raed Arafat a fost atacat de Băsescu:

9 ianuarie 2012 – Traian Băsescu intervine telefonic la Realitatea TV, unde invitat era Raed Arafat și îi spune că dacă nu e de acord cu legea sănătății, să plece

10 ianuarie 2012 – Raed Arafat își dă demisia din funcția de subsecretar de stat din Ministerul Sănătății

11 ianuarie 2012 – miting pro Arafat la Cluj Napoca, circa 200 de persoane s-au adunat în centrul orașului protestând pașnic

12 ianuarie 2012 – 1500 de eprsoane au ieșit în stradă la Târgu Mureș pentru a-l susține pe Raed Arafat

13 ianuarie 2012 – Traian Băsescu susține o conferință de presă în care anunță retragerea din dezbatere a legii sănătății. Cu toate acestea, românii ies în stradă la  Timișoara, Cluj, Bacău, Brașov și București

14 ianuarie 2012 – Protestele se înmulțesc în toată țara. La București manifestațiile degenerează într-o încăierare cu jandarmii.

15 ianuarie 2012 – Se organizează proteste în 27 de județe din țară. La București au loc incidente violente, ce duc la vandalizarea magazinelor din zona Piața Unirii. Aproximativ 100 de persoane sunt conduse la secția de poliție.

16 ianuarie 2012 – Protestele sunt organizate în 34 de orașe din țară. La București manifestațiile sunt pașnice. Jandarmii instalează filtre și perchiziționează o parte din cei care vin să protesteze. În urma acestor perchiziții 73 de eprsoane sunt duse la secție. La ora 00.00, un grup format din peste 100 de eprsoane sunt reținute de jandarmi pe motiv că ar fi aruncat cu pietre.

17 ianuarie 2012 – Boc și Băsescu îl repun în funcție pe Raed Arafat, însă protestele se extind în 62 de orașe din țară.

Protestatarii consideră repunerea în funcție a lui Arafat, drept o victorie, însă pentru că nu au câștigat războiul, adică demisia lui Băsescu, vor continua protestele și astăzi.