Breaking news

Cat de important este design-ul interior in cafenea

O cafenea este un loc în care persoanele își petrec timpul liber, și un loc în care mulți aleg să lucreze. Din acest motiv, cafeaua de calitate este doar unul dintre elementele care aduc succesul unei cafenele. De ce este important design-ul unei cafenele?

Există multe motive pentru care design-ul unei cafenele are o importanță majoră, de la modul în care îi faci pe clienți să se simtă, pornind de la momentul în care intră pe ușă, până la cel în care ajung să se reîntoarcă. Experiența este cheia.

Design-ul exterior

Pornind din afara cafenelei, design-ul din exterior trebuie să fie unul atrăgător pentru nișa de clienți dorită, pentru a-i face pe aceștia să interacționeze în primă instanță cu cafeneaua și să devină clienți.

Identitatea brandului

Identitatea unui brand arată clienților care sunt valorile tale și este esențial pentru o cafenea. Un branding puternic ia în considerare toate elementele, de la logo și design-ul paharelor, până la mobilier, decorațiuni și modul în care arată pereții.

Atmosfera

Atmosfera ajută la definirea unei cafenele. În mod normal, o cafenea trebuie gândită drept un loc în care să te poți întâlni la o discuție, dar în care să poți să vii și cu laptopul să lucrezi. Din acest motiv, mesele trebuie așezate astfel încât să permită persoanelor să stea comod, dar în același timp să ofere și intimitate.

Optimizarea spațiului

Optimizarea spațiului este importantă pentru experiența clienților. Într-o cafenea pot veni persoane care își iau băuturile la pachet, iar atunci când se formează o coadă mai mare, trebuie să te asiguri că nu vei deranja clienții care stau la mese. Din acest motiv, barul trebuie amplasat strategic, eventual la intrare, separat de zona în care sunt așezate mesele.

Prima impresie

Prima impresie pe care o lași clienților depinde doar de design interior cafenea. Design-ul va face persoanele să își dorească să treacă pragul cafenelei, urmând ca mai apoi să fie convinse de produse. Ulterior, estetica ajută la experiența totală, pentru că este elementul care te face să te bucuri de o locul în care ești și să îți dorești să petreci timp acolo.

Adaptarea la locație

Trebuie să folosești locația în care se află cafeneaua într-un mod inteligent. De exemplu, dacă este vorba despre design interior București, sau în general de design-ul unei cafenele din oraș, poți îngloba elemente din natură, pentru a-i ajuta pe clienți să se relaxeze în timp ce își savurează cafeaua.

Design-ul unei cafenele joacă un rol important, poate la fel de important precum serviciile și produsele, așa că ar fi indicat să lucrezi cu un studio de design interior. Profesioniștii se vor asigura că vei respecta toate lucrurile importante și că rezultatul va fi optim.

 

>