Breaking news

Cat de des si in ce situatii ducem copilul la stomatolog?

loading...

Pana nu demult exista conceptia gresita ca pana la caderea dintilor de lapte si cresterea dintilor permanenti nu exista motive pentru care parintii sa ii duca pe copii la medicul stomatolog. Acum lucrurile s-au mai schimbat.

 

Inca din primele luni de viata copiii sunt dusi la dentist; odata cu aparitia primilor dintisori, parintii apeleaza la ajutor specializat pentru a monitoriza cresterea si intretinerea corecta a danturii de lapte, schimbarea dintisorilor de lapte cu cei permanenti si, eventual, aparitia primelor carii.

 

Exista clinici de stomatologie copii Bucuresti in care cei mici intra fara frica, in care atmosfera este prietenoasa, in care specialistii manifesta rabdare si pricepere, iar serviciile sunt adresate chiar si celor mai mici dintre pacienti.

 

Pentru ca dintii temporari trebuie ingrijiti la fel de bine ca si cei permanenti, pentru ca lipsa tratamentului acestora are consecinte serioase asupra dezvoltarii dintilor definitivi, asupra vorbirii si integrarii sociale a copilului in comunitate este indicat ca parintii sa se prezinte la momentul potrivit la clincile de stomatologie care ofera si servicii de pedodontie.

 

 

Tratamente simple, sigure si relaxate, parinti fericiti, copii cu dintisori sanatosi, medici specializati, instrumentar sterilizat

Acestea ar trebui sa fie principalele caracteristici ale unei clinici de stomatologie pentru copii. O astfel de clinica ar trebui sa fie un loc unde copiii intra si ies relaxati, unde specialistii cu experienta in domeniu ii intampina pe cei mici in mod ludic si prietenesc.

 

Parintii sunt cei care trebuie sa stea relaxati, pentru a nu transmite emotii negative copiilor, mai ales ca aici nimic nu doare, se foloseste numai instrumentar sterilizat, astfel incat sa nu existe riscul contactarii unor boli.

Tratamentele pedodontice se efectueaza sub anestezie, aceasta fiind realizata prin inhalosedare. Fie ca este vorba despre probleme la dintisorii de lapte, fie ca este vorba despre dureri la cei definitivi, specialistii au pregatirea necesara si dispun de materialele potrivite pentru a efectua toate tratamentele necesare.

 

Asadar, dintii copiilor sunt ingrijiti nu numai atunci cand se cariaza, acestia pot fi sigilati pentru a nu mai exista riscul formarii cariilor, se poate aplica fluorizare locala, periaje profesionale, se pot aplica aparate ortodontice fixe sau mobile si lista poate continua.

 

 

Absenta durerii – principalul motiv pentru care atat copiii, cat si parintii merg relaxati la dentist

In general, oamenii asociaza ideea de a merge la medicul dentist cu durerea. Pana nu demult, anestezia era realizata rudimentar, tratamentele nu erau atat de moderne, aparatura nu permitea realizarea unor operatiuni pe scaunul stomatologic fara ca pacientii sa scoata un sunet de durere sau sa stranga mana medicului. Acum, gratie noilor descoperiri in domeniul stomatologiei, dar si gratie noilor descoperiri in domeniul tehnologiei, durerea este practic absenta.

 

Vizita la medicul pedodont nu mai este un stres nici pentru copii, nici pentru parinti, deoarece tratamentele se efectueaza fara durere, iar cei mai cuminti si mai ascultatori mici pacienti sunt recompensati.

loading...