Breaking news

Cât costă o înmormântare în 2024

Nimeni nu este cu adevărat pregătit pentru a pierde pe cineva drag, nici din punct de vedere emoțional, și nici financiar, înmormântarea fiind un eveniment mult mai costisitor decât pare atunci când priviți din exterior.

Ceremonia religioasă, achiziționarea locului de veci, produsele mortuare, precum și pregătirile dinainte pot atinge sume foarte mari dacă nu sunteți informat corespunzător despre toate responsabilitățile pe care le aveți în această perioadă. Descoperiți ce pachete funerare Bucuresti puteți accesa dacă alegeți să colaborați cu o firmă de pompe funebre pentru organizarea tristului eveniment.

Care sunt principalele cheltuieli înainte de înmormântare

Un deces în familie vine la pachet multă durere, dar și cu responsabilități care trebuie îndeplinite în doar câteva zile de la evenimentul tragic. Constatarea decesului și a cauzei, eliberarea documentelor care atestă pierderea vieții, certificat și adeverință, dar și pregătirile pentru ceremonia religioasă sunt principalele aspecte pe care membrii familiei trebuie să le efectueze încă din prima zi, dat fiind faptul că Biserica recomandă înhumarea trupului la doar trei zile de la trecerea în neființă.

Pe lângă faptul că aceste responsabilități necesită multă putere, sunt și costisitoare, ceea ce poate face ca o înmormântare să ajungă la câteva zeci de mii de lei. Achiziționarea locului de veci, accesoriile și produsele funerare, serviciile de pregătire ale decedatului, transportul funerar și parastasul de pomenire sunt printre cele mai costisitoare etape din procesul de organizare a unei înmormântări.

Cât costă ceremonia de înmormântare sau incinerare

Înmormântarea este un ritual religios care simbolizează ridicarea sufletului decedatului la cer și trecerea trupului înapoi în pământ. În schimb, nu este scutită de proceduri lumești ce pot implica costuri mari și care fac aceste momente și mai greu de îndurat. Chiar și cea mai modestă ceremonie necesită câteva mii de lei, în timp ce costurile pot depăși mii de euro în cazul în care se dorește respectarea tuturor procedurilor și obiceiurilor, sumă care depășește cu mult ajutorul acordat de autorități.

În cazul incinerării lucrurile diferă puțin în ceea ce privește modul de desfășurare al procedurii și elementele mortuare de care aveți nevoie, însă costurile se mențin la un nivel ridicat. Doar procedura de incinerare impune o taxă care poate ajunge la 1.000 de lei, la care se adaugă costul urnei pentru cenușă, dar și a accesoriilor religioase, precum sicriu pentru tranzit, lumânări, batiste, toiag, etc.

Alegeți pachetul de servicii potrivit

Pentru a lua o decizie corectă în raport cu felul în care doriți să vă luați rămas bun de la persoana decedată, dar și cu posibilitățile financiare actuale, trebuie să vă informați cu privire la toate soluțiile pe care le aveți la dispoziție. O variantă foarte avantajoasă care vă poate scuti de costuri suplimentare, dar și de efortul organizării, este colaborarea cu o firmă de pompe funebre. Aici există pachete de servicii ajustate după toate categoriile de buget în așa fel încât să aveți siguranța că organizați o înmormântare ca la carte, fără să faceți eforturi financiare extreme.

Prețul acestor pachete pornește de la 3.500 de lei și ajunge la maximum 7.568 de lei, cu opțiunea de personalizare. În plus, pentru fiecare dintre acestea există posibilitatea de restituire de până la peste 3.000 de lei, dacă achitați cu talonul de pensie. În acest fel nu doar că obțineți ajutor specializat în punerea la punct a tuturor detaliilor pentru ceremonie, dar vă asigurați și de faptul că puteți face față mai ușor, cel puțin din punct de vedere financiar, veștii că o persoană apropiată a trecut neașteptat în neființă.

Scăpați de grija banilor în cele mai triste momente din viață cu ajutorul serviciilor funerare oferite de Casa Memorium!

>