Breaking news

Castiga mai mult din toate cu tablouri electrice automate

Automatizarea industriala reduce la minim costurile de productie si asigura o calitate mult mai mare pentru ca elimina erorile umane, economiseste timp si ofera o siguranta sporita.

Intr-o activitate industriala, pentru cresterea sigurantei procesului de productie, este necesara automatizarea electrica. Aceasta permite monitorizarea si transparenta proceselor tehnologice, elimina intarzierile care pot aparea la personalul uman, sporeste randamentul proceselor de productie si – in ciuda unei investitii initiale care poate parea mare – sporeste profitul pe termen lung.

Automatizarile electrice sunt realizate de firme autorizate ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energie) in baza unui proiect si in conditii de siguranta, si pot fi aplicate fie pe o instalatie electrica veche, atat timp cat nu este depasita tehnologic, fie pe una noua.

Echipele de electricieni se pot ocupa si de modernizarea instalatiei si asigura atat instalarea sistemului electric automat si functionarea acestuia in parametri ideali, cat si menentanta. Daca vreti sa gasiti executanti buni in domeniu, gasiti aici mai multe informatii despre firme autorizate ANRE  care executa automatizari electrice industriale.

Procesele de lucru din fabrici se bucura de acuratete si simplitate prin integrarea sistemelor automate electrice, care asigura protectia si functionarea automata a masinariilor si echimpamentelor de productie.

Ele asigura manevrarea oricarui utilaj printr-un tablou electric, in asa fel incat masinariile sa dea un randament mai mare si sa asigure un flux continuu, sporind astfel eficienta proceselor de lucru.

In plus, echipamentele de productie care pot fi calibrate automat pentru a functiona la parametri optimi, iar tabloul electric comunica orice posibila defectiune a utilajelor prin semnale sonore sau luminoase, sistemul automatizat putand fi oprit cu usurinta pentru remedierea problemelor.

Costuri mai mici, productivitate mai mare

Tablourile electrice automatizate au in spate un software si un hardware care asigura controlul proceselor industriale, monitorizand in timp real datele adunate. Ele reduc pierderile de energie electrica, asigurand doar atat cat este necesar pentru functionarea echipamentelor industriale.

Iar asta inseamna scaderea costurilor pe care le implica procesele industriale. Daca fluxul este mentinut continuu, atunci este mai mare si productivitatea care, combinata cu costuri mai mici de productie, duce la profituri mai mari.

Tablourile electrice automatizate au incorporate algoritmi de optimizare si preventie

Unul dintre ele ii permite tabloului electric sa efectueze calcule privind consumul de energie si sa-l optimizeze, reducand astfel costurile de consum. Un alt algoritm care poate fi intregat in retelele de distributie a energiei este unul preventiv, care face ca echipamentele sa functioneze mai mult si mai bine, cu costuri reduse in ceea ce priveste forma de munca si intretinerea echipamentelor respective.

Pentru sporirea sigurantei in procesul de productie, sistemele electrice automate pot fi conectate si la sisteme de de securitate, care pot depista, de exemplu, activitati suspecte. Mai multe informatii despre sistemele de automatizare a tablourilor electrice gasesti aici.

>