Breaking news

Căști pentru telefon cu fir sau fără fir? Iată care sunt diferențele!

De câțiva ani încoace, magazinele care comercializează gadgeturi ne pun la dispoziție clasicele căști cu fir, dar și noile modele fără fir. Din acest motiv, există persoane care sunt sceptice în privința căștilor wireless, pe motiv că ar fi mai fragile și mai puțin rezistente în timp decât cele cu fir. În plus, le poți pierde mai ușor.

Dacă acum te-ai afla în situația de a alege o pereche de căști pentru telefon de pe Altex, spre ce model te-ai orienta? În caz că nu ești încă sigur de viitoarea achiziție pe care vrei să o faci, în continuarea articolului îți vom povesti despre diferențele dintre cele două tipuri de căști pentru telefon.

Căști cu fir pentru telefon – avantaje și dezavantaje

Căștile cu fir sunt accesorii cunoscute pentru performanțele lor excelente, unele modele având o putere de până la 20,000 hertzi. Izolarea fonică performantă este un alt motiv pentru care sunt atât de populare. Această caracteristică este motivul pentru care acest tip de căști este recomandat pentru utilizare profesională, în special în call centere. Căștile cu fir sunt foarte ușor de manevrat și de conectat la telefonul mobil. Acestea sunt, de asemenea, echipamente foarte rentabile în comparație cu căștile wireless.

În privința dezavantajelor, căștile cu fir nu permit o libertate prea mare de mișcare – aceasta este dictată de lungimea cablului de conectare. Va fi destul de dificil atunci când vei dori să faci exerciții fizice, spre exemplu.

Căști fără fir (wireless) – avantaje și dezavantaje

Prin tehnologia Bluetooth, căștile wireless se conectează la diferite dispozitive inteligente: smartphone, computer sau laptop, consolă de jocuri etc. Căștile fără fir au multe avantaje, cel mai important fiind reprezentat de libertatea de mișcare pe care ți-o oferă. Astfel, poți face sport, curățenie, cumpărături sau orice alte activități în timp ce asculți muzică, în orice loc dorești. În plus, pot fi folosite și la volan – în timp ce conduci poți vorbi cu cine și cât dorești. Un alt avantaj al căștilor fără fir pentru telefon este reprezentat de faptul că sunt compacte și pot avea o greutate mai redusă. Și nici nu te încurci în fire atunci când ai urgent nevoie de ele.

Căștile wireless oferă multe avantaje, dar și unele dezavantaje. Aceste dispozitive sunt mult mai scumpe decât căștile cu fir. Calitatea sunetului căștilor wireless este, în general, mai redusă, deși la acest capitol se lucrează intens în ultima perioadă. Utilizatorii de căști fără fir consideră că cel mai mare dezavantaj este reprezentat de faptul că ești întotdeauna supus riscului de a pierde o cască, mai ales atunci când faci exerciții fizice.

În concluzie, încă nu poate fi ales un prim loc pe podium și nici nu putem afirma cu fermitate care model de căști este mai performant. Ce îți rămâne de făcut? Gândește-te la nevoile tale. Dacă le achiziționezi pentru birou, gaming sau activități care nu implică prea multă mișcare, atunci îți recomandăm căștile cu fir. În cazul în care ești o persoană foarte activă, orientează-te către un model wireless care să îți ofere libertatea de mișcare de care ai nevoie. Vezi pe altex.ro toate variantele disponibile de căști pentru telefon și comandă-le online.

Sursă foto: freepik.com

>