Breaking news

Case inundate și poduri rupte în cinci județe

Ploile din ultimele zile au produs pagube materiale însemnate în mai multe localități din județele Bistriţa-Năsăud, Maramureș, Suceava, Sălaj şi Botoşani.

analize_inundatiiZeci de gospodării au fost indundate și mai multe poduri și drumuri au fost avariate, transmite mediafax.ro. În judeţul Bistriţa-Năsăud au fost inundate 31 de gospodării şi aproximativ o sută de hectare teren agricol. În plus, drumul comunal 37C este blocat între localităţile Spermezeu şi Şesuri Spermezeu Vale din cauza ruperii unui pod peste râul Ilişua, iar drumul comunal 40 este impracticabil pe o porţiune de 1,5 kilometri, între localităţile Zagra şi Aluniş. În comuna Zagra, drumul judeţean, deşi inundat pe o porţiune de doi kilometri, este practicabil. Drumul judeţean 171 s-a rupt însă pe o distanţă de 15 kilometri, în zona localităţii Lunca Borlesei, circulaţia fiind imposibilă încă, echipele de intervenţie lucrând pentru repararea acestuia.

În judeţul Botoşani au fost avariate 15 locuinţe şi inundate 1.695 de hectare de teren agricol.

În judeţul Maramureş au fost afectate 11 locuinţe, 73 de gospodării şi anexe, un sediu de instituţie, 58 de hectare de teren arabil, 67,5 hectare de păşuni şi fâneţe, două transformatoare electrice, şapte kilometri de reţele de canalizare, 35 de fântâni, 900 de metri de maluri de apărare, precum şi două porţiuni – care, adunate, însumează 1,2 kilometri – de drum naţional, dar şi 22 de kilometri de drum comunal, cinci poduri, 47 de podeţe şi trei traversări pietonale.

Şi în judeţul Suceava au fost probleme, fiind afectate trei drumuri comunale, o punte pietonală, 50 de metri de mal de apărare şi inundate cinci hectare teren agricol.

În judeţul Sălaj au fost inundate 19 gospodării, dar şi 95 de hectare de teren arabil, păşuni şi fâneţe, şase podeţe şi o porţiune de un kilometru de drum judeţean.

Hidrologii au emis, luni după-amiază o averitzare de cod portocaliu și cod aglben,  în care anunţă că râurile din 11 judeţe din centrul, nordul şi vestul ţării ar putea provoca inundaţii, în urma ploilor prognozate.