Breaking news

Case de marcat potrivite pentru comercianţi

loading...

De ce sa ma preocupe achizitionarea unei case de marcat, cand toata lumea este panicata in aceasta perioada? Motivele care sustin o astfel de achizitie sunt mai numeroase decat s-ar putea crede, insa unul dintre acestea are o importanta majora: afacerile trebuie sa continue si sa respecte legislatia in vigoare. Economia tarii este sustinuta de catre antreprenori care trebuie sa lucreze in continuare in legalitate.

Comerciantii ambulanti au in continuare nevoie de case de marcat portabile. Restaurantele care s-au reorientat in aceasta perioada si ofera doar catering au, de asemenea, nevoie de casele de marcat pentru a lucra in legalitate. Cert este ca activitatile celor care au gasit solutie si isi continua business-urile, trebuie sa functioneze in concordanta cu normele legale.

De ce criterii trebuie sa se tina cont cand se achizitioneaza case de marcat?

Casedemarcat.eu vine in sprijinul antreprenorilor carora le sunt necesare astfel de dispozitive cu sfaturi importante legate de modul de achizitie. Potrivit specialistilor este necesar sa se aiba in vedere cel putin urmatoarele aspecte:

Casa de marcat se alege in functie de amploarea business-ului

Concret, este vorba de capacitatea de inregistrare a dispozitivului. Pentru un business de dimensiuni mari, cu cateva mii de produse pe stoc, va fi necesar de achizitionat un astfel de dispozitiv cu o capacitate mare de inregistrare – aproximativ 100000 de articole, de exemplu, inclusiv in ideea in care afacerea va mai creste.

Pe de alta parte, daca in discutie intra o firma mica, cu un inventar mic sau cu un numar redus de tranzactii pe zi, in mod firesc se poate achizitiona o casa de marcat cu o capacitate de inregistrare mai mica.

O casa de marcat electronica dispune de un card de memorie inclus, pe care se inregistreaza  toate datele care privesc vanzarile si stocurile. Acest card asigura mentinerea unui istoric al produselor si serviciilor vandute:

  • contravaloarea produselor si serviciilor vandute;
  • cantitatile produselor si serviciilor vandute;
  • cota TVA aplicabila;
  • locul in care casa de marcat functioneaza.

Modelul de casa de marcat optim din punct de vedere legal, transmite date catre ANAF in timp real

O casa de marcat electronica transmite toate datele catre ANAF, fiind prevazute cu un modul GPS. Prin urmare, evidenta tranzatiilor nu va trebui dusa la ANAF de catre antreprenor sau contabil, ci se va transmite in timp real.

Un model performant de casa de marcat electronica functioneaza si fara internet

Presupunand ca la un moment dat conexiunea la Internet se va intrerupe din varii motive, un model bun de casa de marcat va continua sa functioneze si sa inregistreze informatii, iar cand conexiunea se va restabili, va transmite datele la ANAF.

Ofera rapoarte fiscale automate la finalul zilei de lucru

Nu in ultimul rand, un dispozitiv bun ofera bilantul incasarilor la final de zi, pentru ca asigura rapoarte automate pe care sunt inregistrate toate bonurile fiscale emise in ziua respectiva.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>