Breaking news

Casa Poporului, scăldată în proiecții multimedia 3D, în cadul unui show unic în Europa

Palatul Parlamentului a fost scăldat sâmbătă seară, de cinci proiecții multimedia 3D, în cadrul spectacolului “iMapp Bucharest 555”, considerat de organizatori unic în Europa, eveniment organizat în cadrul Zilele Bucureștiului prin care se marchează 555 de ani de atestare documentară a orașului.

spectacol multimedia 3D - palatul parlamentuluiShow-ul multimedia “iMapp Bucharest 555”, alcătuit din cinci show-uri a câte cinci minute şi 55 de secunde fiecare, a transformat Palatul Parlamentului într-un ecran gigant, în cadrul unui spectacol unic în Europa.

A fost prima dată când este încorporată într-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme şi culori suprafaţa clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza şi reinterpreta aria gigantică a construcţiei, de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, mai spun organizatorii.

Astfel, timp de 30 de minute, proiecţii inedite create de artişti din Europa au transformat “relieful” clădirii în protagonistul unui spectacol dinamic de sunet, culoare şi lumină.

Selecţia echipelor de artişti a fost făcută în urma unui concurs desfăşurat pe site-ul oficial al evenimentului, la care au participat echipe de artişti din întreaga lume. Dintre participanţi, au fost selecţionate cinci echipe cu un portofoliu deosebit, cărora li s-a oferit posibilitatea de a-şi transforma ideile şi viziunea în realitate, printr-un show de excepţie.

Show-ul a debutat cu echipa “Maxintensity” din Ungaria, urmată de “The Macula” – Cehia, “Damien Fountain” din Franţa, “Les Ateliers Nomad” din România şi “SevenZero” din Polonia.

la finalul celor cinci proiecții, românii au putut vota prin SMS, proiecția favorită.

Spectacolele 3D video-mapping au devenit cunoscute şi se bucură de aprecierea publicului datorită tehnologiei folosite, iluziilor optice create, suprafeţelor diverse utilizate, precum şi a modului în care muzica este integrată în efectele vizuale realizate.

>