Breaking news

Cartile sunt sursa cunoasterii. Afla si cum pot fi si o sursa importanta de bani!

loading...

In Romania, potrivit unei statistici realizate de Eurostat anul trecut, cele mai multe carti sunt achizitionate de femei, de astfel, acestea fiind si cele care raspund anunturilor de tipul “cumpar carti la kg”, publicate de CumparCarti.ro,  un anticariat online care continuu  face achizitii de carte din toate domeniile.

Old stacked books on wooden table

Anticariat Cumpar Carti identifica categoriile principale de proprietari de carti

Potrivit expertilor de la CumparCarti.ro, cele mai multe volume pe care proprietarii le pastreaza dupa ce le citesc ajung sa fie adevarate aspiratoare de praf, indiferent ca sunt depozitate intr-o biblioteca sau in cutii de carton lasate printr-un garaj, existand putine sanse sa mai fie deschise vreodata.

Un numar mai mic de persoane declara ca atunci cand a fost necesar sa se mute, au carat cutiile grele de carti in noua locuinta, cei mai multi proprietari de carti preferand sa le puna in cosul de gunoi, considerand ca nu le-ar mai citi vreodata.

Desigur, exista si cazuri particulare in care, pentru unii proprietari de carti, acestea au o valoare sentimentala semnificativa.  De fapt, o valoare sentimentala atat de mare incat pentru nimic in lume nu ar lua in considerare sa se desparta de cartile care le-au schimbat modul de a vedea lumea si viata, la modul general. Dar, cate carti din biblioteca pot revendica un astfel de atasament?

Cele mai importante motive de a vinde cartile citite

Vanzarea cartilor citite este o solutie responsabila prin care se obtine loc in casa, in timp ce se castiga bani! De ce sa se pastreze o carte sau chiar sa se arunce cand alte persoane o cauta si ar fi dispuse sa o cumpere dintr-un anticariat?

Bineinteles, revanzarea a sute de carti implica un proces laborios daca proprietarul urmareste sa le vanda la bucata. Ar trebui sa creeze sute de anunturi, sa stabileasca un pret pentru fiecare carte si apoi sa raspunda la sute de mesaje primite de la persoane interesate de cartile respective care, in cele mai multe cazuri, vor incerca, in mod natural, sa negocieze pretul. Ulterior, cartile vor trebui fi expediate.

Chiar daca s-ar expedia doar jumatate din carti, ar insemna sa se pregateasca zeci de pachete. Nu asa stau lucrurile cand cartile sunt vandute catre anticariatul Cumpar Carti. Treaba achizitorilor este sa cumpere cartile imediat. Platesc pe loc toate cartile pe care le cumpara, indiferent de volum, domeniu, an de aparitie si se deplaseaza la adresa pentru a le evalua si ridica, in functie de disponibilitatea clientului.

Nu in ultimul rand, revanzarea cartilor este o solutie ecologica

Un alt motiv important care ar trebui sa contribuie la decizia de a se revinde cartile consta in faptul ca la un nivel macro, volumul acestora insumeaza tone de hartie. De ce s-ar taia alti copaci pentru a se produce hartie pentru carti noi, daca acestea exista si pot fi repuse in circuit? Este nevoie de nu mai putin 17 copaci pentru a produce o tona de hartie, prin urmare, mii de copaci ar putea fi salvati daca oamenii ar fi mai responsabili.

loading...