Breaking news

Cărți tipărite sau cărți electronice? Tu ce alegi?

Unul dintre cele mai frumoase hobby-uri din lume este cititul. Ce poate fi mai frumos decât să petreci o seară liniștită alături de o carte interesantă și o cană mare de ceai?

Cititul nu este doar relaxant, ci și benefic pentru sănătate și pentru modul în care ne dezvoltăm ca oameni. În primul rând, cititul îmbogățește cultura generală. Chiar dacă nu crezi, din fiecare carte pe care o citești vei reține noi informații. Sunt persoane care și-au descoperit pasiunea pentru un anumit domeniu după ce au citit un roman sau poate chiar și-au schimbat meseria datorită acestuia. Niciodată nu știi ce informații interesante se pot ascunde între paginile unei cărți. 

Deoarece trăim în era tehnologiei, probabil ți se pare destul de greu să citești o carte sau crezi că nu ai timpul necesar. Însă, dacă analizezi cât timp petreci pe telefon, uitându-te la poze pe rețelele de socializare sau la diferite videoclipuri, vei observa că pierzi minim o oră pe zi, timp pe care l-ai putea folosi în alt mod. Iar cititul este o alternativă foarte bună, deoarece îți vei dezvolta vocabularul, poți învăța lucruri noi și îți vei antrena creierul. 


Nu trebuie să citești un gen anume, deoarece este importantă acțiunea de a citi. Astfel, poți alege romane de dragoste, romane polițiste, horror, cărți istorice, cărți de specialitate, de dezvoltare personală sau orice altceva îți dorești. Ba chiar te încurajăm să citești cât mai multe genuri pentru a-ți da seama ce îți place. 

Pentru că am menționat mai devreme că trăim în epoca tehnologiei, trebuie să aducem în discuție și ,,disputa” dintre cărțile tipărite și cele electronice. Dacă ești deja un mare iubitor de lectură, știi că nimic nu se compară cu mirosul de carte și cu acțiunea de a da paginile. Este un sentiment unic, care contribuie la starea de relaxare din timpul cititului. Însă, în unele cazuri, cărțile electronice sunt de preferat, iar în continuare vom enumera câteva situații. 

Dacă adori să citești, însă stai în chirie sau într-un apartament mic și nu ai suficient spațiu de depozitare, la un moment dat fie va trebuie să renunți la cărțile pe care le-ai citit deja, pentru a face loc altora noi, fie să alegi cărți electronice. La fel se întâmplă și dacă adori să călătorești: de cele mai multe ori îți poate fi greu să iei în bagaj una sau mai multe cărți. 

Însă, indiferent de motivele pentru care momentan citești cărți electronice, știi și tu că te vei întoarce la cărți tipărite. Probabil visezi de pe acum la cum va arăta biblioteca ta peste ceva timp și la toate titlurile pe care le vei pune la loc de cinste.

Dacă ai posibilitatea să te bucuri de pe acum de cărți tipărite, îți recomandăm să le comanzi dintr-o librarie online așa cum este LIBREX și să te bucuri de prețuri excelente. În plus, ai parte și de promoții periodice, așa că ai toate motivele să comanzi cărțile preferate. 

Tu ce alegi: cărți tipărite sau electronice? 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/1J8k0qqUfYY