Breaking news

Cărți pentru copii care le stimulează imaginația

Copiii nu au nevoie numai de matematică, fizică, geografie, chimie. Copiii trebuie să aibă o legătură specială cu cărțile, cu lectura, pentru că cititul are multe beneficii asupra dezvoltării psihologice și emoționale a lor. Mai mult decât atât, lectura le stimulează creativitatea, imaginația.

Lecturile din copilărie ajută semnificativ la crearea personalității copilului. De aceea, este important să-i împrietenim pe cei mici cu texte bine scrise și să le oferim cărți de la Editura Arthur care le pot stimula creativitatea și imaginația.

Iată câteva idei de lectură pentru copilul tău:

Cronicile din Narnia. Leul, vrăjitoarea și dulapul

„Cronicile din Narnia. Leul, vrăjitoarea și dulapul” a fost scrisă de C. S. Lewis și a fost tradusă în 47 de limbi. Cartea a stat la baza unor minunate adaptări pentru televiziune, producții de televiziune și piese de teatru. Lumea creată de Lewis este cu adevărat fantastică și poate fi descoperită doar de copiii pasionați de aventură, mistere, precum copiii aventurieri Peter, Susan, Edmund și Lucy, cei care descoperă ținutul Narniei, locul unde este iarnă mereu și Crăciun niciodată. Cei patru eroi asistă la o bătălie între bine și rău, ajutați fiind de creaturi fantastice, iar lecțiile pe care le primesc sunt despre curaj, bunătate, loialitate, prietenie, încredere și uneori chiar înțelepciune.    

Micul Prinț

„Micul Prinț” este o carte care continuă să se vândă în tiraje impresionante pentru zilele noastre. A fost tradusă în aproape 300 de limbi și dialecte și este o carte pentru copii fără vârstă. A fost scrisă de Antoine de Saint-Exupéry, un aviator care a dispărut, în mod misterios, în timpul unei misiuni de recunoaștere. ”Micul Prinț” este o poveste de o simplitate uluitoare: un aviator întâlnește în deșert un mic prinț, care călătorește prin univers pentru a găsi răspunsuri la întrebările care îl macină despre viață. Este o poveste despre prietenie și solidaritate, despre umanism și inocență. „Micul Prinț” a fost votată cea mai bună carte a secolului XX. 

Povești 

Poveștile culese de frații Jacob și Wilhelm Grimm delectează și astăzi cititorii mai mari, sau mai mici. Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Scufița Roșie sau Hansel și Gretel sunt personaje care ne-au populat copilăria și continuă să o facă pentru copiii generațiilor de azi.

Pânza Charlottei

Cine e Charlotte? Normal, o păienjeniță. Și nu orice fel de păienjeniță. Și de ce scriitorul american E. B. White a scris o carte despre ea? Nu, White nu a scris o carte despre un păianjen, ci despre un porcușor pe nume Wilbur. Nu mai înțelegeți nimic? Stați să vă explicăm. De fapt Wilbur, purcelușul, este îngrijorat, pe bună dreptate, să nu ajungă friptură de Crăciun. Motiv pentru care își face propria armată din animalele din curte. Printre cei care pun umărul (și pânza) în ajutorul purcelușului se numără și Charlotte, păienjenița. Numai că cititorii vor constata că situația se complică tocmai când era pe cale de a se rezolva.    

Ocolul pământului în 80 de zile

Mai există cineva care nu a citit în adolescență pe rupte pe Jules Verne? Și dintre toate cărțile lui, poate că „Ocolul pământului în 80 de zile” este cea mai cunoscută. Roman de aventuri și roman polițist în același timp, minunată combinație. De fapt este povestea unui oarecare gentleman Phileas Fogg, care pariază jumătate din averea sa că va face ocolul pământului în 80 de zile. Desigur, a reușit, tocmai când era convins că a pierdut, iar cartea este una dintre cele mai iubite de copii. 

Don Quijote de la Mancha

Cine n-a auzit de cavalerul care vedea în morile de vânt pe cei mai mari inamici ai săi și care în loc de coif purta un lighean? Cine nu-l știe azi pe faimosul și credinciosul său scutier Sancho Panza și pe și mai credinciosul măgăruș al acestuia? Și cine nu a fost măcar o clipă invidios pe imaginația respectabilului hidalgo, înfierbântată de prea multele lecturi cavalerești? Miguel de Cervantes dă o lecție copiilor, dar și adulților: uneori lumea imaginară este cu mult mai fascinantă decât plictisitoarea realitate. Poate ar trebui să ne întrebăm de ce.     

Sursa foto: https://imgur.com/a/mAJTFQp

>