Breaking news

Cartea “Mandala, geometrie și artă sacră” de Octavian Simu, lansată la Editura Herald

loading...

Luna aceasta, cititorii pasionați de științe spirituale și de artă orientală au motiv de bucurie. Începând din decembrie, Editura Herald lansează în librării cartea “Mandala, geometrie și artă sacră” de Octavian Simu.

mandala-geometrie-si-arta-sacra-octavian-simu-heraldVolumul este redactat de binecunoscutul specialist în cultura și civilizația Extremului Orient, Octavian Simu. Domnia sa prezintă definiția și semnificațiile termenului de mandala, analizează bogăția simbolică a mandalelor și vorbește despre modul în care acestea s-au răspândit în culturile lumii, din cele mai vechi timpuri, până astăzi.

De la tradiția hindusă și budistă, până la cea dacică, evreiască sau celtică, scriitorul face o prezentare cuprinzătoare a mandalei în diferitele culturi ale lumii.

Cu privire la practica mandalei, Octavian Simu spune: “Cu mult timp înainte de C.G.Jung, s-a observat totuși efectul terapeutic legat de mandala. Simplul fapt că, în timpul alcătuirii mandalei de nisip, călugării tibetani cântă o muzică sacră și meditează, invocând astfel energiile divine, le dă lor certitudinea că în jur se răspândesc energii pozitive. Potrivit scrierilor budiste, călugării trebuie să se roage atunci cerând binecuvântarea zeițelor și vindecarea pentru cei bolnavi.

Puterea vindecătoare s-ar explica prin faptul că mandala creează sau emite o vibrație armonică. Unii savanți actuali (Masaru Emoto, N.R.) mai oferă o explicație […]. După ei, sunetul mantrei rostite parcurge cu unda sa vibratorie apa din trupul celor prezenți în ritual și rezonează cu ADN-ul celulelor, realizând și intracelular câte o mandală la nivel microscopic.”

Mandala, geometrie și artă sacră” de Octavian Simu beneficiază din partea Editurii Herald și de un website de promovare, unde cititorii pot afla mai multe despre această carte și de unde o pot cumpăra la preț de librărie, urmând numai câțiva pași specifici achizițiilor online.

Volumul “Mandala, geometrie și artă sacră” de Octavian Simu a avut lansarea oficială, în luna noiembrie, la Târgul Internațional de carte Gaudeamus 2013. Cartea face parte din colecția “Tantra” și este prezentată publicului de către Editura Herald din București.

Marius Spînu

loading...