Breaking news

Carmen Tocală spune că, aparent, FRG a greșit prin neselectarea lui Drăgulescu

Carmen Tocală, președinta Autorității Naționale pentru Tineret și Sport, a declarat pentru exclusivNEWS.ro, că ținând cont de rezultatele gimnaștilor la Olimpiadă, FRG ar fi greșit prin neselectarea lui Marian Drăgulescu.

Carmen Tocală spune că, aparent, s-a greșit prin neselectarea la Jocurile Olimpice, a gimnastului Marian Drăgulescu.

Aparent putem spune că s-a greșit, aparent te uiți și spui poate Drăgulescu ar fi luat o medalie, dar niciodată nu se știe. Pe de altă parte trebuie să dai credit comisiei tehnice, trebuie sa dai credit federatiei, nu poți interveni tehnic.  Dar evident că după ce se întâmplă ceva care nu este benefic, întrebi și astepți un raport de analiză”, a declarat pentru exclusivNEWS.ro, Carmen Tocală.

Urmare a acestui rezultat dezastruos al gimnaștilor la Olimpiada din Londra, Tocală cere explicații din partea Federației Române de Gimnastică.

Șefa ANST a văzut că Flavius Koczi avea probleme cu coborârea de pe aparate, întrucât a fost în sala de competiții de la Londra.

În privința retragerii gimnastului din finala de la individual compus, Carmen Tocală spune că: cred că el a atacat din punct de vedere tactic, o medalie la aparate. Nu s-a simțit în stare să ducă și medalia la individual compus. Probabil și-a dat seama că nu are șanse reale la individual compus. Pe de altă parte, Coubertin spunea că important e să participi. Deci important era să fie în competiție.

În următoarele două săptămâni, ANST va analiza rezultatele tuturor federațiilor și va stabili unde s-a greșit.

În următoarele două săptămâni, vom analiza indicatorii calitativi ai ciclului olimpic, cei patru ani de zile. Cât sa investit, unde s-a investit și prin cine s-a investit, dar și cât de eficientă a fost această investiție. Și de abia după această analiză, care va fi gata la 1 septembrie, vom vedea care este și ce înseamnă viitorul„, a mai spus Carmen Tocală.

Cât privește rezultatele de la Londra, Carmen Tocală a declarat că: ne așteptam la minim 9 medalii și maxim 20. Faptul că nu am ieșit în jos, din grafic, este îmbucurător totuși. Eu spun că sunt merituoase toate medaliile și că sportivii români, încă odată dovedesc că ei sunt adevărații ambasadori onorifici ai țării noastre peste hotare.

>