Breaking news

Care sunt principalele stiluri de usi de interior?

Usile de interior sunt unul dintre elementele decorative care se schimba cel mai greu si, prin urmare, destul de rar. De aceea, oamenii ar trebui sa acorde o foarte mare atentie alegerii acestora, urmarind ca o astfel de usa sa respecte atat aspectul estetic si decorativ, cat mai ales pe cel functional.

Prin urmare, o usa de interior ar trebui sa ofere izolatie termica si fonica, siguranta, a fie realizata din materiale de calitatea, dar sa se potriveasca si din punct de vedere estetic cu restul incaperii, dar sa fie un model care sa nu se demodeze.

Desi multi oameni se pot orienta catre modelul clasic de usa de interior, este posibil ca acesta sa nu se potriveasca in orice stil de amenajare. Motiv pentru care exista mai multe stiluri de usi, care vin sa se incadreze anumitor arhitecturi pe care le poate avea o casa, precum si nevoilor si preferintelor proprietarilor:

  • usa plianta – datorita modului in care se deschide, prin pliere, acest stil de usa este foarte potrivit in cazul unei debarale, dressing sau chiar pentru o bucatarie micuta;
  • usa glisanta – aceasta este potrivita chiar si spatiilor inguste, insa are nevoie de spatiu in laterale – stanga sau dreapta – exista chiar si usi glisante tip buzunar, in cazul careia usa se gliseaza intr-un spatiu realizat in interiorul peretelui;
  • usa franceza – aceasta este dedicata incaperilor mari, care au un spatiu larg destinat pentru rama usii, fiind realizata din doua usi, care pot avea insa dimensiuni diferite;
  • usa tip panou – denumita astfel datorita modului in care este construita, aceasta usa de interior este cea mai populara, modelele disponibile in cazul acestora fiind foarte variate.

Prin urmare, cele mai populare usi de interior sunt cele tip panou, iar in anul 2021, oamenii au preferat usile de culoare alba, cele accesorizate cu geam, uneori modele inedite sau chiar in nuante de gri.

Cand vine vorba despre pret, insa, un aspect important pentru majoritatea oamenilor, acestia trebuie sa tina cont ca acesta nu include si accesoriile precum tocul usii si maner, usa fiind initila doar foaia compacta, fara feronerie.

De aceea, atunci cand isi cauta usa potrivita pentru interiorul casei, acestia trebuie sa ia in calcul si acest aspect. Totusi, ceea ce ar trebui se primeze, in acest caz, este calitatea acestora, deoarece schimbarea usilor este un proce destul de complex si chiar costisitor.

 

>